Οι αρνητικές εξελίξεις για την πόλη και την περιοχή μας συνεχίζονται με υπεύθυνους κυρίως εκείνους που ομνύουν στην «ανασυγκρότηση» του Έβρου και τους εδώ «παρακοιμώμενους». Η σχεδιαζόμενη «κεντρικοποίηση» των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) είναι ένα ακόμη πλήγμα.
Με δεδομένη τη δυσκολία που συναντούν σήμερα οι πολίτες της περιφέρειας στην άμεση και ποιοτική πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες, η λειτουργία των τοπικών Δ.Ο.Υ. παραμένει ζωτικής σημασίας για την κάλυψη των αναγκών τους και για τη διατήρηση της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως γεωγραφικής περιοχής. Η αποχώρηση του Κράτους, κάτι που συστηματικά συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, από μια περιοχή όπως της Ορεστιάδας και του Βορείου Έβρου δημιουργεί επιπλέον επιβάρυνση τόσο σε πρακτικό επίπεδο όσο και στο ηθικό των κατοίκων και μπορεί να σηματοδοτεί ένα ακόμη νεύμα προς εγκατάλειψη απ’ όλους.
Αγωνιζόμαστε να πείσουμε την Πολιτεία για την ανάγκη θέσπισης κινήτρων για εγκατάσταση επιχειρήσεων που θα δώσουν εργασία και δυνατότητα στους κατοίκους να παραμείνουν στο τόπο τους και αντί αυτού επιχειρείται η αποψίλωση της περιοχής από υπηρεσίες αναγκαίες τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε ιδιώτες.
Ενώνουμε τη φωνή μας για τη διατήρηση των περιφερειακών φορολογικών υπηρεσιών μας (Δ.Ο.Υ.) με την υπάρχουσα δομή και λειτουργία, όχι με κεντρικοποιήσεις και υποβάθμιση των υπηρεσιών, αλλά με την ενίσχυσή τους με προσωπικό και μέσα για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τη διοίκηση. Όχι άλλα σβηστά φώτα στην πόλη μας και την περιοχή.
Η δημιουργία της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου, είναι φανερό για άλλη μία φορά, θα δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε, αλλά και στην πολιτεία να αποδεχθεί και να εφαρμόσει, πολιτικές ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας, ώστε τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους κατοίκους να αρθούν οι σχεδόν τιμωρητικές συνθήκες επιχειρείν και διαβίωσης στον τόπο αυτό.
Μέτρα όπως η θέσπιση ειδικού φορολογικού καθεστώτος στα καύσιμα, η μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα είδη, η μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων, η μείωση των φόρων στην ακίνητη περιουσία που επλήγη έτι περαιτέρω από τις αλλαγές στην αρτιότητα και οικοδομησιμότητα οικοπέδων σε μικρούς οικισμούς και αναζητείται η αξία της, η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου, η ένταξη πιθανόν στις περιοχές με ειδικά μειονεκτήματα, τα ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα για τον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα, τα αυξημένα κίνητρα στον αναπτυξιακό νόμο είναι αναγκαία για να ξαναδημιουργηθεί στην περιοχή η δυναμική που απαιτείται για την αντιστροφή της πορείας ερήμωσης που διαγράφει.
Η δημιουργία της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση της περιοχή μας και δεν ζημιώνει καμία άλλη περιοχή του Νομού Έβρου, όπου κι αν τοποθετείται χωρικά ή όπως αλλιώς κρίνει.