Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2025
31.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΥποβολή υποψηφιότητας για ένταξη της περιοχής Δαδιάς - Δέλτα Έβρου - Σαμοθράκης...

Υποβολή υποψηφιότητας για ένταξη της περιοχής Δαδιάς – Δέλτα Έβρου – Σαμοθράκης στο Δίκτυο «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα» της UNESCO

Ο Πρόεδρος της Δημοσυνεταιριστικής Έβρος Α.Ε. – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, κ. Παναγιώτης Καλακίκος, στα πλαίσια του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας «Η αξία του Αποθέματος Βιόσφαιρας στην τοπική κοινότητα» που εντάσσεται στο Τοπικό Πρόγραμμα «CLLD LEADER υπομέτρο 19.3 του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020» υπέγραψε σύμβαση με τον διαχειριστή της εταιρείας ΟΙΚΟΜ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΠΕ, κ. Ευάγγελο Παππά, μετά από διαδικασία ανοιχτού διαγωνισμού.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η παροχή ενός συνόλου υπηρεσιών επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης για την υποβολή της υποψηφιότητας στο Δίκτυο MaB της UNESCO για την περιοχή Δαδιάς – Δέλτα Έβρου – Σαμοθράκης, την αναγνώρισή της για πρώτη φορά ως Απόθεμα Βιόσφαιρας.

Το πρόγραμμα «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα» (Man and the Biosphere Programme – MaB) της UNESCO εγκαινιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και είναι ένα διακυβερνητικό πρόγραμμα που έχει ως στόχο τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ ανθρώπου και περιβάλλοντος.

Η εφαρμογή του προγράμματος ΜaΒ γίνεται μέσω της ανακήρυξης, παγκοσμίως, εκτάσεων οι οποίες ονομάζονται Αποθέματα Βιόσφαιρας (Biosphere Reserves).

Πρόκειται για περιοχές όπου ο Άνθρωπος και η Φύση συνυπάρχουν αρμονικά, μέσω της διατήρησης του φυσικού πλούτου αλλά και του ανθρώπινου πολιτισμού όπως συμβαίνει και με την προτεινόμενη περιοχή.

Οι περιοχές που αποκτούν το χαρακτηρισμό του Αποθέματος Βιόσφαιρας:
είναι πλέον ενεργά μέλη ενός δικτύου ανάπτυξης,
αποκτούν αναγνώριση με παγκόσμια εμβέλεια,
μπορούν να ακολουθήσουν καινοτόμες προσεγγίσεις οικονομικής ανάπτυξης,
έχουν τη δυνατότητα για διάκριση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους χάρη στην αναγνωρισιμότητα του δικτύου.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Τούρκος TikToker πλήρωσε €22,5 σε ελληνική ταβέρνα και εξόργισε τους συμπατριώτες του – «Μη δίνουμε λεφτά στους Έλληνες» του έγραψαν

Ορυμαγδό σχολίων προκάλεσε βίντεο στο TikTok από γεύμα που έφαγε σε ελληνική ταβέρνα ο...

«myStreet»: Από την Αλεξανδρούπολη ξεκινά η νέα εφαρμογή καταγγελιών για τα τραπεζοκαθίσματα στην εστίαση

Μετά την επιτυχία του MyCoast, οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ακόμα...

Αγγίζουν τα 800 εκ. ευρώ τα χρέη μεγαλο-οφειλετών του Έβρου προς Δημόσιο και ΕΦΚΑ

Εκατόν τριάντα τέσσερα (134) Νομικά Πρόσωπα (εταιρείες, επιχειρήσεις, ακόμα και συνεταιρισμοί) του Έβρου, βρίσκονται...

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Παρόμοια