Τρίτη, 12 Αυγούστου, 2025
24.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑστυνομικαΚΟΚ: Διευκρινίσεις για το πρόστιμο του καφέ στο αυτοκίνητο

ΚΟΚ: Διευκρινίσεις για το πρόστιμο του καφέ στο αυτοκίνητο

«Δεν επιτρέπεται όταν κάποιος οδηγεί, να απασχολεί τα χέρια του σε άλλα πράγματα»

Διευκρινίσεις για τον ΚΟΚ που προβλέπει την επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 100 ευρώ σε όποιον πίνει καφέ κατά τη διάρκεια της οδήγησης αλλά και αφαίρεση διπλώματος για 30 ημέρες έδωσε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου μιλώντας στο MEGA.

«Η διάταξη του ΚΟΚ προβλέπει ότι ο οδηγός δεν πρέπει να απασχολεί με τίποτα άλλο τα χέρια του την στιγμή που οδηγεί. Θα πρέπει τα χέρια του να είναι στο τιμόνι και η προσοχή του θα πρέπει να είναι φυσικά στον δρόμο» είπε και πρόσθεσε πως «έχει γίνει πολύς λόγος για τον καφέ . Αυτό δεν είναι καινούργια διάταξη. Εάν όμως κάποιος οδηγεί και κρατά συνεχώς στο ένα του χέρι ένα ποτήρι με καφέ καταλαβαίνετε ότι δεν θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στην οδήγηση και να ανταποκριθεί εάν συμβεί κάτι έκτακτο» .

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν η αστυνομία θα επιβάλλει διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ σε κάποιον που θα έχει δίπλα του τον καφέ κατά την διάρκεια της οδήγησης του και θα πιει μια γουλιά.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει πολίτης που έχει λάβει τέτοια κλήση» απάντησε και επανέλαβε πως «σημασία έχει να μην απασχολούνται τα χέρια των οδηγών με κάτι. Προφανώς και εάν σταματήσει κάποιος οδηγός στο φανάρι μπορεί και να πιει καφέ ». Ενώ εάν αυτό αφορά μόνο το φανάρι είπε « ναι.. αυτό που προβλέπει ο ΚΟΚ είναι να μην απασχολούνται τα χέρια του οδηγού με οτιδήποτε άλλο εκτός από την οδήγηση».

«Δεν έχει αλλάξει κάτι για την ΕΛ.ΑΣ. Οι κλήσεις που βεβαιώνονταν πριν, όταν απασχολείται με κάτι άλλο ο οδηγός, καταγράφονται και τώρα» είπε μεταξύ άλλων .

Για το θέμα αυτό μίλησε στο MEGA και ο επίτιμος πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης. «Δεν επιτρέπεται όταν κάποιος οδηγεί, να απασχολεί τα χέρια του σε άλλα πράγματα» είπε.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αλεξανδρούπολη: Αύριο Τρίτη 12/8 η κηδεία του Σάββα Χατζηκωνσταντίνου

Ο Σάββας Χατζηκωνσταντίνου το πρωί της Δευτέρας (11/08) εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, στη...

Προς αξιοποίηση διατηρητέο ακίνητο στην Αλεξανδρούπολη – Ο διαγωνισμός από την ΕΤΑΔ και η τιμή εκκίνησης

Ανοικτό ηλεκτρονικό πλειοδοτικό διαγωνισμό για την πώληση διατηρητέου ακινήτου στην Αλεξανδρούπολη προκήρυξε η Εταιρεία...

Μαρία Κωνσταντάκη: Οι διακοπές στη Σαμοθράκη και το ηλιοβασίλεμα

Τη Σαμοθράκη επέλεξε για τις καλοκαιρινές της διακοπές η Μαρία Κωνσταντάκη και μοιράστηκε μια...

Άδεια τουριστικά θέρετρα στην Ιταλία – Μήνυμα και για την Ελλάδα;

Στην Ελλάδα, η αίσθηση ότι οι διακοπές γίνονται πολυτέλεια για λίγους επιβεβαιώνεται και από...

Παρόμοια