Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2025
20.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΟι Ιατρικοί Σύλλογοι ΑΜ-Θ τονίζουν την ανάγκη ενίσχυσης του εμβολιασμού σε παιδιά...

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι ΑΜ-Θ τονίζουν την ανάγκη ενίσχυσης του εμβολιασμού σε παιδιά και ενήλικες

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναδεικνύουν τη σημασία του εμβολιασμού παιδιών και ενηλίκων ως βασικό πυλώνα της προστασίας της υγείας και της ευημερίας του κοινωνικού συνόλου.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι τονίζουν την ανάγκη ενίσχυσης του εμβολιασμού, τόσο στα παιδιά, όσο και στους ενήλικες.

Ο στόχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την παγκόσμια εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών είναι 90 με 95% για τις έγκυρες δόσεις των βασικών εμβολίων.
Η αίσθηση ασφάλειας, από τις δήθεν εξαφανισμένες ασθένειες(ιλαρά, κοκκύτης, πολιομυελίτιδα, κ.α.) είναι απατηλή, αφού όταν πέσουν τα ποσοστά κάτω από 85% της εμβολιαστικής κάλυψης οι ασθένειες επανεμφανίζονται.

Θετικό στοιχείο για τη χώρα μας είναι ότι οι παιδικοί εμβολιασμοί διενεργούνται σε υψηλά ποσοστά με βάση το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών για τους ενήλικες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι με βάση μελέτες, μέχρι το 2030, ο αριθμός των ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω αναμένεται να αυξηθεί κατά περισσότερο από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού, φτάνοντας τα 1,4 δισεκατομμύρια. Συνεπώς, καθώς ο πληθυσμός παγκοσμίως γηράσκει, η αξία της πρόληψης μέσω του εμβολιασμού είναι ακόμη μεγαλύτερη.
Με την αύξηση των επιδημιών και των πανδημιών στην παγκόσμια κοινότητα, ο εμβολιασμός των ενηλίκων είναι κλειδί για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προσκαλούν όλους τους ενήλικες να ενημερωθούν από τους θεράποντες Ιατρούς και να συμμετάσχουν ενεργά στα εμβολιαστικά προγράμματα, συνεισφέροντας έτσι στην υγεία και την ευημερία της κοινότητας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ– Πρόεδρος Ι.Σ. Καβάλας
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΛΓΑ – Πρόεδρος Ι.Σ. Δράμας
ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – Πρόεδρος Ι.Σ. Ξάνθης
ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – Πρόεδρος Ι.Σ. Ροδόπης
ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – Πρόεδρος Ι.Σ. Έβρου

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Τούρκος TikToker πλήρωσε €22,5 σε ελληνική ταβέρνα και εξόργισε τους συμπατριώτες του – «Μη δίνουμε λεφτά στους Έλληνες» του έγραψαν

Ορυμαγδό σχολίων προκάλεσε βίντεο στο TikTok από γεύμα που έφαγε σε ελληνική ταβέρνα ο...

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Αγγίζουν τα 800 εκ. ευρώ τα χρέη μεγαλο-οφειλετών του Έβρου προς Δημόσιο και ΕΦΚΑ

Εκατόν τριάντα τέσσερα (134) Νομικά Πρόσωπα (εταιρείες, επιχειρήσεις, ακόμα και συνεταιρισμοί) του Έβρου, βρίσκονται...

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε τα πεπραγμένα και τον σχεδιασμό για την Π.Ε. Έβρου

«Από την έναρξη της θητείας μας μέχρι σήμερα, υλοποιούμε στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου έργα...

Παρόμοια