Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
20.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΑύριο, Δευτέρα 22 Απριλίου η Αλεξανδρούπολη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα!

Αύριο, Δευτέρα 22 Απριλίου η Αλεξανδρούπολη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα!

Η διαδρομή της φλόγας στην Αλεξανδρούπολη θα ακολουθήσει την πορεία από την οδό Ιωακείμ Καβύρη (από το ύψος της βελανιδιάς) καταλήγοντας στην πλατεία Φάρου μέσω της οδού Κύπρου.

Η Ολυμπιακή Φλόγα, με τον ισχυρό συμβολισμό που περικλείει, θα τιμηθεί από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Φάρου, αύριο Δευτέρα 22 Απριλίου, ώρα 16.00.

Πάρτε τα παιδιά σας κι ελάτε να χειροκροτήσουμε όλοι μαζί την έλευση της Ολυμπιακής Φλόγας στον τόπο μας!

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο της Τελετής Αφής Ολυμπιακής Φλόγας στην Αλεξανδρούπολη

Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αλεξανδρούπολη, θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 22.04.2024, όπου έξι Εβρίτες και Εβρίτισσες λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν τη Φλόγα στην πλατεία Φάρου για να ανάψει ο βωμός και σύμφωνα με το πρωτόκολλο θα ξεκινήσει η Τελετή Υποδοχής.
Κατά την μεταφορά της Φλόγας θα πραγματοποιηθεί ολιγόλεπτη σταδιακή και προσωρινή διακοπη κυκλοφορίας κατά μήκος των κατωτέρω οδικών τμημάτων, καθώς και των καθέτων αυτών, ως εξής:

Δευτέρα 22.04.2024:

•15:45 Ηροδότου & Σπ.Λούη
•15:48 Ι. Καβύρη 101
•15:51 Ι. Καβύρη 69
•15: 54 Ι. Καβύρη 35
•15: 57 Ι. Καβύρη 9-11
•16:00 Λ. Δημοκρατίας & Κύπρου

  • Ο τελευταίος θα κατευθυνθεί μέσω της οδού Τζαβέλα στο Βωμό ο οποίος θα βρίσκεται στην πλατεία του Φάρου.
  • Θα ακολουθήσει η Τελετή και εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν περί τη μισή ώρα.
    Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 23.04.2024, η Ολυμπιακή Φλόγα θα αναχωρήσει ακολουθώντας οι λαμπαδηδρόμοι την παρακάτω διαδρομή :
    •09:00 από το βωμό έως Τράπεζα Ελλάδος (Βασ. Αλεξάνδρου)
    •09:03 από Τράπεζα Ελλάδος έως εστιατόριο Αρχιπέλαγος.
    Εκεί ολοκληρώνεται η λαμπαδηδρομία.
    Παρακαλούμε τους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν την κίνηση τους και τη στάση και στάθμευση των οχημάτων τους κατά μήκος των οδικών αυτών αξόνων και να ακολουθούν τα σήματα των ρυθμιστών τροχονόμων.

Η ΜΟΝΙΚΑ ΚΑΜΠΑΣΕΛΕ (15:30 στην πλατεία ΦΑΡΟΥ) σε ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.


Το «Αλεξανδρουπολίτικο» αστέρι της jazz (στην Ελλάδα και στη Γαλλία) – με πλούσια συναυλιακή αλλά και δισκογραφική παρουσία – υπόσχεται στους φίλους της jazz αλλά και της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής μια αξέχαστη συναυλία, όπου θα απολαύσουμε το πάντρεμα της jazz με την παραδοσιακή μουσική.

Μια μουσική που γεννιέται μέσα από την ανάμειξη της θρακιώτικης μουσικής ή του ρεμπέτικου με το Franco Luambo Makiadi (φημισμένος Κογκολέζος τραγουδιστής) και τη bebop(!).

Η Μόνικα σε σε μια υπέροχη συναυλία και προσκαλεί όλους εμάς, τους φίλους του Πολιτισμού και της Παράδοσης, να την παρακολουθήσουμε και να την απολαύσουμε.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε τα πεπραγμένα και τον σχεδιασμό για την Π.Ε. Ροδόπης

«Ο άνθρωπος είναι το επίκεντρο των προσπαθειών μας. Αυτό είναι και το όραμά μας...

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο στην πρώτη δεκάδα με τα μεγαλύτερα ποσοστά μετακίνησης πληθυσμού σε ολόκληρη την Ελλάδα

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο. Τρεις ακριτικές περιοχές της ΠΕ Έβρου που σ' ότι αφορά στο...

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

POP UP! Κουλ: Το κρασί της Θράκης… αλλιώς, στον πεζόδρομο του Ταχυδρομείου

Στο πλαίσιο της 4ης ημέρας της Ναυτικής Εβδομάδας Αλεξανδρούπολης, ο πεζόδρομος του Ταχυδρομείου μεταμορφώθηκε...

Παρόμοια