Κυριακή, 17 Αυγούστου, 2025
29.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΔιδυμότειχο: Βγήκε το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο του βρέφους

Διδυμότειχο: Βγήκε το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο του βρέφους

Συγκλονίζει την τοπική κοινωνία στο Διδυμότειχο η υπόθεση θανάτου του μόλις 4 μηνών βρέφους, το οποίο μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο νοσοκομείο νεκρό την περασμένη Κυριακή.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τα ακριβή αίτια θανάτου του μωρού κάνει λόγο για εισροή γαστρικού γάλακτος στην αναπνευστική οδό και υποσιτισμό, ενώ τα σημάδια παραμέλησης ήταν εμφανή στο βρέφος, το οποίο φαινόταν αρκετά μικρότερο από την ηλικία του.

Οι γονείς του βρέφους έχουν επισκεφθεί στο παρελθόν, το 2019, το νοσοκομείο Διδυμοτείχου και για το πρώτο τους παιδί, όταν ήταν 3,5 ετών το οποίο μεταφέρθηκε στα επείγοντα με δαγκωματιές από ποντίκι στο πρόσωπο και στο χέρι.

Τότε άμεσα αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τους γονείς, ενώ το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων για να αντιμετωπιστούν τα εξαιρετικά σοβαρά τραύματά του, τόσο στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όσο και σε νοσηλευτικό ίδρυμα στην Αθήνα όπου και μεταφέρθηκε στη συνέχεια.

Την επόμενη εβδομάδα οι γονείς αναμένεται να καταθέσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου για την υπόθεση θανάτου του 4 μηνών παιδιού τους, ενώ η κοινωνική λειτουργός του νοσοκομείου Διδυμοτείχου μιλώντας στην ΕΡΤ δηλώνει ότι δεν είχαν ενημερωθεί για την κατάσταση της οικογένειας, ούτε για τη νέα εγκυμοσύνη, μετά το περιστατικό με το κοριτσάκι. Όπως είπε, ενημερώθηκε μόνο αφότου το μωρό μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο.

«Αυτές οι οικογένειες χρειάζεται να παρακολουθούνται από τις κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά μετά την εντολή της Εισαγγελίας».

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Ανακατατάξεις στη διοικητική πυραμίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης – Πληροφορίες για αλλαγές σε Αντιδημάρχους και Προέδρους

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης προχωρά σε σημαντικές...

Μερομήνια 2025-2026: Πιθανότητα για “λευκά Χριστούγεννα” – Ζεστή Πρωτοχρονιά

Τα παραδοσιακά μερομήνια, που αποτελούν μια εμπειρική μέθοδο πρόγνωσης του καιρού και καταγράφονται τον...

Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών και ενός πυροβόλου όπλου

Συνελήφθη την 15-8-2025 το βράδυ στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού...

Καιρός : Ολική μεταβολή του σκηνικού με καταιγίδες και αστάθεια από σήμερα Κυριακή έως και την Τρίτη

Στην Ήπειρο, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα...

Παρόμοια