Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, 2025
19.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΠολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς σήμερα Δευτέρα για τέσσερις περιφέρειες της χώρας

Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς σήμερα Δευτέρα για τέσσερις περιφέρειες της χώρας

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για αύριο, Δευτέρα (31/7) για τέσσερις περιφέρειες της Ελλάδας, όπως δείχνει ο σχετικός χάρτης που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΕ Κέρκυρας, ΠΕ Κεφαλληνίας, ΠΕ Ιθάκης, ΠΕ Ζακύνθου)
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκη, παραμένει και σήμερα 31/7 υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για νότιο Έβρο, Σαμοθράκη, Καβάλα και Θάσο.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν φωτιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Δωρεά τηλεχειριζόμενου καταστροφέα και απινιδωτή στον Δήμο Αλεξανδρούπολης από τον Δημήτρη Δουρδούλη

Μία σημαντική δωρεά προς τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και τη Δημοτική Ενότητα Φερών έκανε ο...

Το ευρώ αλλάζει: Νέα χαρτονομίσματα με έντονο ελληνικό «άρωμα», οριστικό τέλος για το 500ευρο

Τα σημερινά χαρτονομίσματα του ευρώ είναι σχεδιασμένα γύρω από το θέμα «Εποχές και Στυλ»,...

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι που άδειασαν την ταμειακή μηχανή καταστήματος εστίασης

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αλεξανδρούπολης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο...

«Ανάσα» για Νέους Αγρότες: Άτοκα δάνεια έως 100.000 € με 40% επιδότηση και μόλις 10% ίδια συμμετοχή

Μια σημαντική «ανάσα» ρευστότητας για τους Νέους Αγρότες φέρνει το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο «Agri‑Generation»...

Παρόμοια