Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
27.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικηΣτην Τένεδο ο Τέρενς Κουίκ

Στην Τένεδο ο Τέρενς Κουίκ

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, μεταβαίνει σήμερα, μέσω Κωνσταντινούπολης, στην Τένεδο, για να παραστεί στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Εορτής της Αγίας Παρασκευής, παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Όπως δήλωσε πριν την αναχώρησή του:

«Υποχρέωση και καθήκον μου δεν είναι να επισκέπτομαι μόνο τον απανταχού Ελληνισμό των μεγαλουπόλεων, αλλά και τους λιγοστούς Έλληνες που μένουν όρθιοι στις πατρίδες των προγόνων τους, των προγόνων μας, όπως η Τένεδος.

Τους είχα υποσχεθεί αυτή την επίσκεψη, όταν πριν έξι μήνες βρέθηκα στην Ίμβρο, το άλλο νησί, επίσης με ξεχωριστή θέση στην ιστορία του Ελληνισμού.

Πέρα από την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη για την λειτουργία στο εκεί Αγίασμα της εορτάζουσας Αγίας Παρασκευής, με χαρά θα βρεθώ και με τους πάμπολλους Τενέδιους που ζουν και θα έλθουν από την Ελλάδα. Θα είναι ένα συγκινητικό και κατανυκτικό αντάμωμα.

Φυσικά θα έχω την ευκαιρία να ακούσω και να καταγράψω τα θέματα που θα μου θέσουν οι λιγοστοί Έλληνες που κατοικούν μόνιμα στη Τένεδο και όπου χρειάζεται θα προσπαθήσω για άμεσες λύσεις εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας».

Τον ΥΦΥΠΕΞ συνοδεύουν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Κωνσταντινούπολη Πρέσβης κ.Ευάγγελος Σέκερης, ο Διπλωματικός του Σύμβουλος κ.Βίκτωρας Μαλιγκούδης και ο Διευθυντής του Γραφείου του κ.Κώστας Μεϊμάρης.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

«myStreet»: Από την Αλεξανδρούπολη ξεκινά η νέα εφαρμογή καταγγελιών για τα τραπεζοκαθίσματα στην εστίαση

Μετά την επιτυχία του MyCoast, οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ακόμα...

Εγκρίθηκε η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολη-Πύθιο από τις Βρυξέλλες

Πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting...

Απίστευτο: Aπόδειξη σε δραχμές μας θυμίζει τι ψωνίζαμε το 1978 με 1.150 δρχ δηλαδή 3,5 ευρώ (βίντεο)

Μια απόδειξη του 1978…και διηγώντας τα να κλαις Ταξίδι στην εποχή της δραχμής έκανε το...

Ροδόπη – Έβρος: Συνελήφθησαν 6 διακινητές, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, με συνολικά 30 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την 4 και 5-7-2025 σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου, από αστυνομικούς...

Παρόμοια