Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
27.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΚαθημερινάΚαιρόςΚαιρός: Ζέστη και αφρικανική σκόνη – Βουτιά από Δευτέρα κάνει ο υδράργυρος

Καιρός: Ζέστη και αφρικανική σκόνη – Βουτιά από Δευτέρα κάνει ο υδράργυρος

Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και από το βράδυ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια όπου θα φτάσει τους 29 με 31, στην υπόλοιπη χώρα τους 31 με 34 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και από το βράδυ πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 20 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Από το βράδυ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, ενώ στη δυτική Μακεδονία ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, στα κεντρικά και νότια 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις βραδινές ώρες στα βόρεια.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα
Στα βόρεια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες.

Τα φαινόμενα που βαθμιαία θα επεκταθούν και θα επηρεάσουν τις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανώς την ανατολική Θεσσαλία και από το βράδυ την ανατολική Πελοπόννησο, από νωρίς το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, στα ηπειρωτικά τοπικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 27 με 29 βαθμούς, στα δυτικά τους 32 με 33 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά και την νησιωτική χώρα τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου .

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

«myStreet»: Από την Αλεξανδρούπολη ξεκινά η νέα εφαρμογή καταγγελιών για τα τραπεζοκαθίσματα στην εστίαση

Μετά την επιτυχία του MyCoast, οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ακόμα...

Εγκρίθηκε η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολη-Πύθιο από τις Βρυξέλλες

Πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting...

Απίστευτο: Aπόδειξη σε δραχμές μας θυμίζει τι ψωνίζαμε το 1978 με 1.150 δρχ δηλαδή 3,5 ευρώ (βίντεο)

Μια απόδειξη του 1978…και διηγώντας τα να κλαις Ταξίδι στην εποχή της δραχμής έκανε το...

Τούρκος TikToker πλήρωσε €22,5 σε ελληνική ταβέρνα και εξόργισε τους συμπατριώτες του – «Μη δίνουμε λεφτά στους Έλληνες» του έγραψαν

Ορυμαγδό σχολίων προκάλεσε βίντεο στο TikTok από γεύμα που έφαγε σε ελληνική ταβέρνα ο...

Παρόμοια