fbpx
18.9 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοίγει από αύριο Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 το συνοριακό σημείο ελέγχου Κυπρίνου – Ιβαήλοβγκραντ

- Χορηγούμενη-

Σύμφωνα με την Βουλγάρικη ιστιοσελίδα mgergov.com το συνοριακό σημείο ελέγχου Ivaylovgrad-Kiprinos θα ανοίξει ξανά από αύριο Δευτέρα 11 Απριλίου 2022, στις 06.00 το πρωί.

Την είδηση ανάρτησε χθες το βράδυ η δήμαρχος του Ivaylovgrad – Diana Ovcharova στο προφίλ της στο Facebook.

Για πάνω από δύο χρόνια, το συνοριακό σημείο ελέγχου που συνδέει το Ivaylovgrad της Βουλγαρίας με την Ελλάδα δεν λειτουργούσε και ο λόγος ήταν τα μέτρα που λήφθηκαν για τη μη μετάδοση του κορονοϊού.

Το αίτημα για άνοιγμα του τελωνείου είχε γίνει από Βούλγαρους πολίτες οι οποίοι συγκέντρωσαν 352 υπογραφές στο διαδίκτυο, τόσο από την πόλη Ivaylovgrad όσο και από άλλες περιοχές της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής του Ιvaylovgrad, για όσο καιρό το πέρασμα από τον Κυπρίνο στη χώρα μας ήταν κλειστό, δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα που ταλαιπώρησαν τους Βούλγαρους πολίτες και ένα από αυτά είναι η ανεργία.

“Η ανεργία ήταν το βασικό κριτήριο που με στεναχώρησε και εμένα, γιατί η Ελλάδα μου έχει δώσει περισσότερες από μία φορές θέσεις εργασίας λόγω της υψηλής ανεργίας στην περιοχή.

Θυμάμαι πολύ καλά την εποχή που πήγαινα να μαζέψω σπαράγγια , να σκάψω βαμβάκι και να μαζέψω κεράσια στη γειτονική Ελλάδα με κόσμο από την πόλη. Δεν μπορώ να ξεχάσω την εποχή που το οικογενειακό μας καφέ και άλλες επιχειρήσεις ήταν γεμάτα κόσμο. Και ξαφνικά ο κορονοϊός είναι η μητέρα των πάντων!

Αλλά δεν φταίει μια παγκόσμια εκστρατεία δημοσίων σχέσεων, αγαπητοί αναγνώστες. Δεν μπορείς, έτσι αποφασίζεις και κλείνεις ένα σύνορο που το άνοιγμα του έχει ιστορία πάνω από 20 χρόνια και ο λόγος ήταν η έλλειψη βαν ή κάτι σχετικό με τον κορονοϊό” αναφέρει η κατάθεση κατοίκου του Ιvaylovgrad , που φιλοξενείται στο δημοσίευμα της Βουλγάρικης ιστοσελίδας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της xanthinews.gr από αύριο Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 ανοίγει και ο συνοριακός σταθμός Ξάνθη – Θέρμες – Ζλάτογκραντ στις 6 το πρωί.

  • Την είδηση “αλιεύσαμε” από τη σελίδα στο fb της ομάδας “Το Τρίγωνό μας” και την εμπλουτίσαμε με το ρεπορτάζ μας.
- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο