fbpx
15.9 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλεξανδρούπολης: Όχι στην ιδιωτικοποίηση του θερινού σινεμά ΦΛΟΙΣΒΟΣ

- Χορηγούμενη-

Η δημοτική αρχή και το ΔΣ της ΤΙΕΔΑ ΑΕ (Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση Δήμου Αλεξανδρούπολης)  αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων τους έσπευσαν να κλείσουν τα Ιαματικά λουτρά απαλλάσσοντας την ΤΙΕΔΑ από ένα «βαρίδιο». Στη συνέχεια 2 καλοκαίρια τώρα  απαξίωσαν το δημοτικό κάμπιγκ βουλιάζοντας οικονομικά ακόμη περισσότερο την Δημοτική Τουριστική Επιχείρηση. Το μόνο ζωντανό που παρέμεινε και στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας είναι το θερινό σινεμά ΦΛΟΙΣΒΟΣ κι αυτό γιατί χρόνια τώρα βρίσκεται στα χέρια της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης, που με βάση την σύμβαση παραχώρησης είναι ο καλλιτεχνικός υπεύθυνος.

Ο ΦΛΟΙΣΒΟΣ βρίσκεται και αυτός στο στόχαστρο της δημοτικής αρχής που σχεδιάζει την ιδιωτικοποίησή του. Το ΔΣ  της ΤΙΕΔΑ ΑΕ ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε να απαντήσει θετικά στην πρόταση γνωστού επιχειρηματία της πόλης να αναλάβει την ανάπλαση και λειτουργία του σινεμά αποδεικνύοντας πως είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τίποτα όρθιο, να μην αφήσουν τίποτα που να ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες δωρεάν ή με ελάχιστο αντίτιμο. Άλλωστε η λογική του δημάρχου (και της πλειοψηφίας των δημοτικών παρατάξεων και ανεξάρτητων συμβούλων) είναι πως για να εκτιμήσει ο δημότης τις παρεχόμενες υπηρεσίες πρέπει να πληρώνει, δηλαδή ανταποδοτικότητα σε όλα.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλουμε την απόφαση του ΔΣ της ΤΙΕΔΑ να προχωρήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης ξεπουλώντας δημοτική περιουσία ενώ θα μπορούσε να την ενισχύσει διαφορετικά.

Θεωρούμε πως ο λαός, οι δημότες πρέπει να ξεσηκωθούν και να υπερασπιστούν την ύπαρξη του δημοτικού σινεμά ως ελεύθερου χώρου πολιτισμού και δράσης μέσα σε ένα χώρο πρασίνου που αποτελούν πραγματική όαση για τα καλοκαιρινά βράδια. Να αντισταθούν στην προσπάθεια ευτελισμού και περιθωριοποίησης της συλλογικής δράσης και μνήμης που περικλείει η παρουσία της Κινηματογραφικής Λέσχης. Όλα δεν αγοράζονται ούτε ξεπουλιούνται στο όνομα της αξιοποίησης, της ανάπλασης, της «νέας αντίληψης» που καθημερινά αποδεικνύεται πόσο  παλιά και επικίνδυνη είναι για τις λαϊκές ανάγκες.

Απαιτούμε να ανακληθεί ΑΜΕΣΑ η απόφαση του ΔΣ της ΤΙΕΔΑ. Μετά και την σημερινή διαμαρτυρία του ΔΣ και μελών  ΔΣ προηγούμενων ετών της Κινηματογραφικής Λέσχης  ο  Δήμαρχος δεσμεύτηκε  να αποσύρει την απόφαση. Περιμένουμε τα λόγια να γίνουν πράξεις.

                                                                                        Αλεξανδρούπολη 5-1-22

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Πάσχα: Λάθη που προκαλούν προβλήματα στην υγεία

Μεγάλη εβδομάδα: Πολλοί άνθρωποι επωφελούνται από την καθαρτική δύναμη της νηστείας. Εξάλλου η Μελέτη των Επτά Χωρών που απετέλεσε ορόσημο στην προληπτική Ιατρική (1958-Ancel...