fbpx
18.9 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γνωριμία με το Σωματείο Εθελοντών του Τοίχου της Καλοσύνης Δράμας

- Χορηγούμενη-

Oι εθελοντές του «Τοίχου της Καλοσύνης» της Δράμας φιλοξενήθηκαν στα ραδιόφωνο του NGRG98.5 από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς της πρωινής εκπομπής 10 με 12, Γιάννη Τσολάκη, Δέσποινα Πετρίδου και Σπύρο Σισμανίδη και παρουσίασαν τη δράση, τις αρχές και τον βασικό σκοπό του Σωματείου τους.

O «Τοίχος της Καλοσύνης Δράμας» είναι ένα Σωματείο εθελοντών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα τη Δράμα που έχει νομική υπόσταση από τον Ιούνιο του 2019, ωστόσο η δράση του ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο του 2016.

Μεσούσης της οικονομικής κρίσης προέκυψε η ανάγκη της δημιουργίας χώρων μέσα στην πόλη για την υποστήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη από φαγητό. Ονομάστηκαν «Τοίχοι της Καλοσύνης», στους οποίους Τοίχους τοποθετήθηκαν πολύχρωμες κρεμάστρες με στόχο να μπορεί κάποιος να αφήσει τρόφιμα, ενδύματα, παιχνίδια, υποδήματα, βιβλία για κάποιον συνάνθρωπό του που το έχει ανάγκη. Η πρωτοβουλία αυτή, που ξεκίνησε ως αυθόρμητη ανάγκη υποστήριξης και παροχής βοήθειας στους ανθρώπους που πλήττονταν από την οικονομική κρίση, πολύ γρήγορα επεκτάθηκε σε πολλές παράλληλες δράσεις οι οποίες παρουσιάζονται στο ένθετο που σας επισυνάπτουμε.

Οι δράσεις αυτές υπηρετούν τον γενικότερο σκοπό του Σωματείου που είναι: η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού καθώς και η προσφορά ανθρωπιστικού έργου σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Βασικές αρχές :η Αλληλεγγύη, η Ανωνυμία, η Ανθρωπιά, η Ανιδιοτέλεια.
Ο «Τοίχος της Καλοσύνης Δράμας» δραστηριοποιείται και απευθύνεται σε παιδιά, μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες κάτω από το όριο της φτώχειας, σε χρόνια ανέργους, ηλικιωμένους με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα ή σε οποιονδήποτε βρίσκεται ή απειλείται να βρεθεί σε κατάσταση φτώχειας. Προτεραιότητά μας είναι να μεταδίδουμε χαρά με τις δράσεις μας στα παιδιά όλων των ηλικιών.

Οι δράσεις μας έχουν βρει μεγάλη ανταπόκριση στην τοπική κοινωνία αλλά και έξω από αυτήν και κέρδισαν την εμπιστοσύνη των συνανθρώπων που δείχνουν με ανιδιοτέλεια τη συμπαράστασή τους και συμμετέχουν ενεργά μοιράζοντας αγάπη κι αλληλεγγύη. Όραμά μας είναι οι δράσεις του «Τοίχου» να διευρυνθούν ακόμη περισσότερο, να αυξηθεί ο αριθμός των επωφελούμενων και να επιτευχθούν όλο και περισσότεροι νέοι στόχοι.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο