Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
22.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΚαθημερινάΚαιρόςΚαλλιάνος: Επιστρέφει η άνοιξη από την Πέμπτη

Καλλιάνος: Επιστρέφει η άνοιξη από την Πέμπτη

Ο καιρός θα έχει… γλυκό πρόσωπο τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος.

Ο ίδιος κάνει λόγο για άνοδο της θερμοκρασίας από την προσεχή Πέμπτη, 04.11.2021, σε σχεδόν… ανοιξιάτικα επίπεδα μιλώντας ακόμη και για θερμοκρασίες 28 βαθμών Κελσίου.

Δεν διστάζει, μάλιστα, να κάνει την πρόβλεψη πως -σύμφωνα πάντα με τα μέχρι τώρα δεδομένα- η… μίνι άνοιξη θα διαρκέσει και μέχρι το επόμενο σαββατοκύριακο.

Αναλυτικά αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος:

«Αρκετά θερμότερες αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική, από την ερχόμενη Πέμπτη και έπειτα, φαίνεται ότι θα κινηθούν βορειότερα και θα καλύψουν μεγάλο μέρος της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου και προφανώς συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Από την Πέμπτη η θερμοκρασία να αρχίσει να ανεβαίνει σε σχεδόν ανοιξιάτικα επίπεδα και λόγω και των υψηλών τιμών της βαρομετρικής πίεσης που θα επικρατήσουν στη νοτιοανατολική Ευρώπη φαίνεται ότι και τα διαστήματα με καλό καιρό θα είναι μεγάλα.

Η αρχή θα γίνει όπως σας προανέφερα από την ερχόμενη Πέμπτη 4/11 και πρώτα από τη δυτική και τη νότια νησιωτική Ελλάδα (Κρήτη) όπου η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 27-28°C. Την Παρασκευή 5/11 φαίνεται ότι οι αυξημένες για την εποχή τιμές της θερμοκρασίας θα απασχολήσουν και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Για παράδειγμα, την Παρασκευή 5/11, στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα της κεντρικής και της νότιας Ελλάδας η θερμοκρασία θα αγγίξει πλέον σε πολλές περιοχές τους 27-28°C και τοπικά ίσως και λίγο παραπάνω.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη πόσο διαρκέσουν αυτές οι αρκετά ζεστές για την εποχή ημέρες. Ίσως και μέσα στο επόμενο Σαββατοκύριακο. Όμως αυτό δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη και μένει να το μελετήσουμε από τα επόμενα προγνωστικά στοιχεία.

Ας υποδεχτούμε λοιπόν για λίγες ακόμη μέρες και πάλι την άνοιξη!

ΥΓ : όλα τα παραπάνω ισχύουν με τα σημερινά τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Ενδεχομένως να υπάρξουν μικροαλλαγές. Όμως κατά βάση, αυτές περίπου οι συνθήκες θα επικρατήσουν».

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε τα πεπραγμένα και τον σχεδιασμό για την Π.Ε. Ροδόπης

«Ο άνθρωπος είναι το επίκεντρο των προσπαθειών μας. Αυτό είναι και το όραμά μας...

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο στην πρώτη δεκάδα με τα μεγαλύτερα ποσοστά μετακίνησης πληθυσμού σε ολόκληρη την Ελλάδα

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο. Τρεις ακριτικές περιοχές της ΠΕ Έβρου που σ' ότι αφορά στο...

POP UP! Κουλ: Το κρασί της Θράκης… αλλιώς, στον πεζόδρομο του Ταχυδρομείου

Στο πλαίσιο της 4ης ημέρας της Ναυτικής Εβδομάδας Αλεξανδρούπολης, ο πεζόδρομος του Ταχυδρομείου μεταμορφώθηκε...

Παρόμοια