Τετάρτη, 2 Ιουλίου, 2025
28.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνια21 τραγούδια για το '21: Επετειακή συναυλία στο Μουσείο Μετάξης Σουφλίου

21 τραγούδια για το ’21: Επετειακή συναυλία στο Μουσείο Μετάξης Σουφλίου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, παρουσιάζει το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30 την επετειακή συναυλία «21 τραγούδια για το ’21» στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.

Η συναυλία περιλαμβάνει παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα τραγούδια, εμπνευσμένα από τον ηρωικό αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία. Ένα μουσικό σχήμα με τέσσερις μουσικούς, τρεις φωνές και μία αφηγήτρια αναδεικνύει τις μικρές και μεγάλες εικόνες του 1821, τα χρόνια της παλιγγενεσίας και της εθνικής εξέγερσης σε όλον τον ελληνικό χώρο.

Συμμετέχουν οι: Μαίρη Έσπερ (μουσική επιμέλεια, τραγούδι, επιμέλεια κειμένων), Ελεάνα Μουσκεντέρη (επιμέλεια κειμένων), Βίλμα Καλομενοπούλου (τραγούδι), Περικλής Φωτιάδης (τραγούδι), Τρύφωνας Παπαϊωάννου (κλαρίνο), Στέλιος Βαρβέρης (μπουζούκι – ούτι), Ανδρέας Πριονάς (πιάνο), Νίκος Νταρίλας (κρουστά).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 2554023700 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

  • Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Μουσείο Μετάξης
Ελ. Βενιζέλου 73, Σουφλί
Τηλ.: 25540-23700

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Μιχάλης Κουινέλης για Ήβη Αδάμου: Το θεωρώ παλικαριά που ήρθε να ζήσει στην Αλεξανδρούπολη

Με θετικό πρόσημο περιέγραψε ο Μιχάλης Κουινέλης την επιλογή της Ήβης Αδάμου να τον...

Νέα νυχτερινά δρομολόγια από τη Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου Αλεξανδρούπολης –επιστρέφουμε με ασφάλεια στο σπίτι!

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης εξασφαλίζει την ασφαλή επιστροφή των δημοτών στο σπίτι τις νυχτερινές ώρες...

“Θετική εξέλιξη η πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών για τη δημιουργία Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου”

Η πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών για τη δημιουργία Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου είναι μια...

Παρόμοια