Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2025
26.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑστυνομικαΣυνελήφθησαν 2 διακινητές, με συνολικά 13 μη νόμιμους μετανάστες σε Ροδόπη και...

Συνελήφθησαν 2 διακινητές, με συνολικά 13 μη νόμιμους μετανάστες σε Ροδόπη και Καβάλα

Συνελήφθησαν χθες (24-2-2021), στους νομούς Ροδόπης και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωίστην επαρχιακή οδό Νέα Σάντας – Αρριανών Ροδόπης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στο ύψος του Λυκείου Ροδόπης το όχημα ακινητοποιήθηκε λόγω μηχανικής βλάβης και ο οδηγός – διακινητής τράπηκε πεζός σε φυγή, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την ίδια ημέρα στο Τμήμα Ασφαλείας Διδυμοτείχου.

Σημειώνεται επίσης  ότι ο οδηγός – διακινητής στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό (ύψος του οικισμού Παράδεισου), αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους παραπάνω αστυνομικούς.

Τελικά, το όχημα ακινητοποιήθηκε λόγω μηχανικής βλάβης και ο οδηγός του επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και τα δύο οχήματα, το ένα από τα οποία αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Δράση της Τροχαίας Δράμας στο πλαίσιο της Εκστρατείας «Μηδενικής ανοχής στη μη χρήση κράνους»

Τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2025 στις 09:00 π.μ., στη Δράμα επί της οδού Πατριάρχου...

Τι λέει το Λιμενικό για το σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς μεταξύ τουρκικών και ελληνικών αλιευτικών

Ανακοίνωση με αφορμή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί δραστηριοποίησης τουρκικών αλιευτικών σκαφών...

Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Εργαζόμενοι μιλούν για κατάρρευση, ο Γεωργιάδης για «ιστορική πρόοδο» στο ΕΣΥ

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο...

«Η Ελλάδα πεθαίνει»: Το δραματικό tweet του Έλον Μασκ για το δημογραφικό

Στη δημογραφική κρίση που ταλανίζει την Ελλάδα, αναφέρθηκε με tweet του ο Έλον Μασκ. «Ο...

Παρόμοια

Αστυνομικοί Αλεξανδρούπολης: Δωροεπιταγές για την αγορά σχολικών ειδών

Τη Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε την καθιερωμένη εκδήλωση...