Πέμπτη, 21 Αυγούστου, 2025
22.7 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓενικαΝα επιτραπεί το κυνήγι ζητά η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης

Να επιτραπεί το κυνήγι ζητά η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης

Με επιστολή της η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης, προς τον Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Σταύρο Καλαφάτη ζητά να επιτραπεί το κυνήγι, έστω και τώρα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως οι 40.000 κυνηγοί της Ομοσπονδίας είναι αγανακτισμένοι με την αδικαιολόγητη όπως υποστηρίζει απαγόρευση.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας, σας στέλνουμε ένα συνοπτικό ενημερωτικό σημείωμα με το οποίο ζητούμε να επιτραπεί, έστω και την ύστατη στιγμή, η μετακίνηση για άσκηση θήρας.
Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης εκπροσωπεί 63 Κυνηγετικούς Συλλόγους με περίπου 40.000 κυνηγούς.

Σας επισημαίνουμε ότι η αδικαιολόγητη και ατεκμηρίωτη απαγόρευση μετακίνησης για κυνήγι όλους αυτούς τους μήνες έχει προκαλέσει τεράστια αγανάκτηση και οργή στον κυνηγετικό κόσμο, που θεωρεί ότι όλα έγιναν για την ικανοποίηση αντικυνηγετικών επιδιώξεων κάποιων μελών της Κυβέρνησης και άλλων αντικυνηγετικών κύκλων.

Σας γνωρίζουμε ότι για ελάχιστα θηράματα επιτρέπεται πια η θήρα τον Φεβρουάριο και ζητούμε τουλάχιστον για αυτά να επιτραπεί η μετακίνηση των κυνηγών, πάντα σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα ατομικής προστασίας.

Υπενθυμίζουμε ότι η θήρα σύμφωνα με το Δασικό Κώδικα ασκείται ως άθλημα σε όλη την επικράτεια (οπότε καταχρηστικά απαγορεύτηκε για τους κυνηγούς ενώ επιτρέπεται για ορειβάτες, περιπατητές, ποδηλάτες, αναβάτες μοτοκρός μηχανών, κλπ). Επίσης το μέγεθος της αδικίας επιβεβαιώνεται από το γεγονός πως μόνο στην Ελλάδα απαγορεύτηκε το κυνήγι εξαιτίας του COVID – στοιχεία αναλυτικά έχουν σταλεί και από την ΚΟΜΑΘ και από την ΚΣΕ και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν απαγορεύτηκε ποτέ, ακόμα και στις πολύ χειρότερες από εμάς επιδημιολογικά χώρες!

Επιπλέον οι απαγορεύσεις αυτές δεν επέτρεψαν σε χιλιάδες κυνηγούς να ανανεώσουν την άδεια θήρας, με αποτέλεσμα την απώλεια εκατομμυρίων ευρώ τόσο για τις κυνηγετικές οργανώσεις όσο και για τα κρατικά ταμεία. Ενώ η επιπόλαια επιλογή της απαγόρευσης μετακίνησης είχε και εξοντωτικές αρνητικές συνέπειες σε περισσότερες από 2.000 κυνηγετικές επιχειρήσεις με πάνω από 7.000 εργαζόμενους.

Η έκκληση της Πολιτείας για συνδρομή του κυνηγετικού κόσμου στην αντιμετώπιση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων συνδυάστηκε τέλος νομοθετικά με απαράδεκτες «απειλές» κατά των κυνηγών για στέρηση αδείας για τρία έτη!
Κύριε Υπουργέ ζητούμε έστω και την ύστατη αυτή στιγμή να επιτραπεί η μετακίνηση για κυνήγι και να σταματήσει η απαξίωση των κυνηγών και των κυνηγετικών τους οργανώσεων.

Με εκτίμηση
Ιωάννης Πολυχρόνης – Πρόεδρος
Νικόλαος Καλογεράκος – Γενικός Γραμματέας

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αλεξανδρούπολη: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω πυρκαγιάς σε διαμέρισμα στην ανατολική είσοδο -video

Στις 02:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην ανατολική...

Εξαφάνιση του Χυτούδη – Περούδη Χαράλαμπου – Χρυσοβαλάντη στην Αθήνα

Ο Χυτούδης – Περούδης Χαράλαμπος – Χρυσοβαλάντης, 37 ετών, εξαφανίστηκε στην περιοχή της πλατείας...

ΑΡΧΗ: «Τηλεθέρμανση Φερών – 4 ψέματα και 1 αλήθεια»

Μία από τις «πιο μαύρες σελίδες» στην αυτοδιοικητική ιστορία του τόπου χαρακτηρίζει η παράταξη...

Τροχαίο στην Εγνατία: Τι έδειξε η ιατροδικαστική για τους τρεις ανθρώπους που απανθρακώθηκαν

Σοκάρουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στις σορούς των τριών ανθρώπων που έχασαν τη...

Παρόμοια