fbpx
10.9 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Νέοι Δειγματοληπτικοί Έλεγχοι στo Δήμο Διδυμοτείχου αύριο 14 και μεθαύριο 15 Δεκεμβρίου

- Χορηγούμενη-

Αύριο Δευτέρα 14 και μεθαύριο Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου της CoViD-19 από Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ. Τη Δευτέρα από τις 9:00 εως τις 15:00 θα διενεργηθούν μαζικές δειγματοληψίες, με την διαδικασία drive through έμπροσθεν του ΤΕΙ Νοσηλευτικής, ενώ για τις ευπαθείς ομάδες έχει προγραμματιστεί ξεχωριστή δειγματοληψία, την Τρίτη από τις 11:30πμ, στην έδρα του ΚΚΠΑ επι της περιφερειακής οδού Χατζηαντωνίου.

Η δράση διενεργείται κατόπιν επικοινωνίας του Δήμου Διδυμοτείχου με την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. και υποστηρίζεται από την Τροχαία Διδυμοτείχου και το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Διδυμοτείχου.

Τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου η ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται έμπροσθεν του ΤΕΙ Νοσηλευτικής, σε ειδικό σημείο, το οποίο θα διαμορφωθεί κατάλληλα για την ασφαλή είσοδο και έξοδο των οχημάτων. Οι πολίτες τη στιγμή διέλευσής τους από το σημείο ελέγχου και ενώ παραμένουν στο αυτοκίνητό τους θα υποβάλλονται στην εξ αποστάσεως θερμομέτρηση και  δειγματοληψία για τον κορωνοϊό. Προς αποφυγή του συνωστισμού η κίνηση των οχημάτων θα ρυθμίζεται από την Τροχαία.

Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά (Περιφερειακός δρόμος Χατζηαντώνη), η Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει επιτόπιο δειγματοληπτικό έλεγχο σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Για τη μετακίνησή με σκοπό τη συμμετοχή στις παραπάνω δράσεις οι δημότες θα πρέπει να αποστείλουν sms με αριθμό 1 στο 13033.

Για την συμμετοχή στην δειγματοληψία, είναι απαραίτητος ο προσωπικός αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου, καθώς τα αρνητικά αποτελέσματα του τεστ COVID-19 θα γνωστοποιηθούν στους συμμετέχοντες πολίτες μέσω SMS, ενώ όσοι είναι θετικοί στο ιό θα ενημερωθούν μέσω τηλεφώνου.

Υπενθυμίζεται ότι για την συμμετοχή στις δειγματοληψίες η λήψη ατομικών μέτρων όπως η χρήση μάσκας και η τήρηση αποστάσεων είναι απαραίτητη και υποχρεωτική.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο