Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
20.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓενικαΕξόρμηση παρέμβαση στο εργοτάξιο του ΤΑΠ στην Κομοτηνή

Εξόρμηση παρέμβαση στο εργοτάξιο του ΤΑΠ στην Κομοτηνή

Μέλη των σωματείων,  την Δευτέρα 5 Ιουνίου πραγματοποίησαν εξόρμηση στο εργοτάξιο του ΤΑΠ που πλέων είναι στην Κομοτηνή. Μοίρασαν προκηρύξεις και ενημέρωσαν τους συναδέλφους για τις μαζικές απολύσεις που προχώρησε αιφνιδιαστικά η εταιρεία τις προηγούμενες ημέρες.
Για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Για να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε και να ικανοποιήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Συνάδελφοι,
Το έργο συνεχίζεται με τυμπανοκρουσίες για «ανάπτυξη» και «επένδυση που δίνει ζωή στην περιοχή», ωστόσο εμείς βιώνουμε τις συνέπειες αυτές.
Είναι οι απολύσεις μετά από λίγους μήνες δουλειάς. Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα η εργοδοσία προχώρησε και σε άλλες απροειδοποίητες απολύσεις, ενώ υπήρχε αντικείμενο εργασίας. Τώρα προγραμματίζει και άλλες μαζικές απολύσεις.
Βιώνουμε τα εξαντλητικά ωράρια, που μας αφήνουν κούραση, απλήρωτες ώρες και «μισοπληρωμένο» το Σάββατο. Μαζί με τα μικτά ένσημα για τους εργάτες, λες και κάνουν δουλειά γραφείου!
Είναι τα ζητήματα υγείας, όπως το θέμα με τη φυματίωση, το οποίο έχει δημιουργήσει ανησυχία και για το οποίο δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση. Το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει να μπορούν όσοι θέλουν από τους εργαζόμενους να κάνουν εξετάσεις για να μην υπάρχει καμία υποψία για την υγεία μας και την υγεία των οικογενειών μας.
Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι. Ως σωματεία προγραμματίζουμε μια σειρά δράσεων, με πρώτο βήμα την άμεση παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας για τα ζητήματα αυτά.

Συνάδελφοι,

Θα κάνουμε ότι μπορούμε προς την κατεύθυνση επίλυσης όποιου προβλήματος μπορούμε. Ωστόσο, μόνο η οργανωμένη δράση η δική σας μαζί με τα σωματεία μπορούν να επιβάλλουν λύσεις δίκαιες και προς το συμφέρον όλων των εργαζομένων.
Όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε τον κόπο μας σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας αλλά και του πλούτου που παράγουμε. Να δράσουμε και να απαιτήσουμε:
– βαρέα ένσημα για τους εργάτες,
– ανθυγιεινό επίδομα για όλους,
– ξεκάθαρες απαντήσεις για το θέμα της φυματίωσης και εξετάσεις για όλους τους εργαζόμενους,
– η μεταφορά από το εργοτάξιο στο πεδίο και το διάλλειμα να είναι εντός ωραρίου,
– οι συμβάσεις να γίνουν 5μερο 8ωρο και το Σάββατο να πληρώνεται υπερωριακά,
– να μπουν οι τριετίες, τα επιδόματα γάμου και τέκνων,
– να πληρώνει ο εργοδότης την ασφάλιση σε όσους είναι με μπλοκάκια,
– συνέχιση των αρχαιολογικών ανασκαφών.
Αυτά τα αιτήματα είναι για όλους: εργάτες, χειριστές, οδηγούς, μηχανικούς, συγκολλητές, διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό.
Σας καλούμε να σηκώσουμε όλοι μαζί κεφάλι. Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που έκαναν το βήμα και γράφτηκαν στα σωματεία, είναι ανάγκη όμως να γραφτούν ακόμα περισσότεροι.
Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς και τον δικαιούμαστε. Οργανωνόμαστε στα σωματεία, δείχνουμε τη δύναμή μας.
Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!

Ένωση Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξ/πόλης & Περιφέρειας
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξ/πολης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε τα πεπραγμένα και τον σχεδιασμό για την Π.Ε. Ροδόπης

«Ο άνθρωπος είναι το επίκεντρο των προσπαθειών μας. Αυτό είναι και το όραμά μας...

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο στην πρώτη δεκάδα με τα μεγαλύτερα ποσοστά μετακίνησης πληθυσμού σε ολόκληρη την Ελλάδα

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο. Τρεις ακριτικές περιοχές της ΠΕ Έβρου που σ' ότι αφορά στο...

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

POP UP! Κουλ: Το κρασί της Θράκης… αλλιώς, στον πεζόδρομο του Ταχυδρομείου

Στο πλαίσιο της 4ης ημέρας της Ναυτικής Εβδομάδας Αλεξανδρούπολης, ο πεζόδρομος του Ταχυδρομείου μεταμορφώθηκε...

Παρόμοια