Κυριακή, 17 Αυγούστου, 2025
20.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓενικαΚατασκευή πλευρικών σταθμών διοδίων στον Α/Κ Αγίου Ανδρέα

Κατασκευή πλευρικών σταθμών διοδίων στον Α/Κ Αγίου Ανδρέα

Αποφασίστηκε η προσωρινή ρύθμιση κυκλοφορίας στον Α/Κ Αγίου Ανδρέα της Εγνατίας Οδού, λόγω κατασκευής πλευρικών σταθμών διοδίων, κατά το χρονικό διάστημα από 06-03-2020 μέχρι και 05-06-2020.
Οι εν λόγω εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε δύο (2) Φάσεις, ως ακολούθως:
Α΄ Φάση Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Α΄Φάσης θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στον ανατολικό κλάδο του Α/Κ που συνδέει την Ε.Ο.Θεσσαλονίκης-Καβάλας και την Επ. Ο.Καβάλας-Ν.Περάμου με την Καβάλα και τον Α/Κ Αγίου Σίλα.
Β΄Φάση Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Β΄Φάσης, η οποία θα ξεκινήσει μετά την περαίωση των εργασιών στον Α/Κ Ελευθερούπολης/Εξοχής, θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στον δυτικό κλάδο του Α/Κ που συνδέει την Καβάλα και τον Α/Κ Αγίου Σίλα με την Ε.Ο.Θεσσαλονίκης-Καβάλας και την Επ.Ο.Καβάλας-Ν.Περάμου.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών δεν θα επηρεαστεί η κίνηση των οχημάτων που κινούνται επί της Εγνατίας Οδού, παρά μόνο στις εξόδους – εισόδους του προαναφερόμενου ανισόπεδου κόμβου. -Επίσης η κίνηση των οχημάτων που επηρεάζεται από τον αποκλεισμό του Α/Κ Αγίου Ανδρέα θα πραγματοποιείται μέσω της Επ.Ο.Καβάλας-Ν.Περάμου. -Για τις ανωτέρω ρυθμίσεις οι οδηγοί των οχημάτων θα ενημερώνονται με την τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης που θα τοποθετηθεί στις προαναφερόμενες οδούς και κόμβους με ευθύνη της αναδόχου και σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Τα έργα θα εκτελούνται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, εκτός αν αυτά επιβάλλονται για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και την αντιμετώπιση τελείως προσωρινών καταστάσεων, κατόπιν όμως έγκρισης του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας.
Η σήμανση θα παραμένει και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σε κάθε περίπτωση αδυναμίας εκτέλεσης του έργου σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα απόφαση, θα πρέπει να ενημερώνεται έγκαιρα το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας, προκειμένου διασφαλισθεί η ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.
Σε καμία περίπτωση δεν θα εκτελεσθούν εργασίες: α) από 24-03-2020 έως και 25-03-2020 (εθνική εορτή 25ης Μαρτίου) και β) από Μ.Πέμπτη (16-04-2020) έως Δευτέρα του Πάσχα (20-04-2020)
Με ευθύνη του αρμόδιου φορέα για την εκτέλεση των εργασιών αποκατάστασης να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης κινδύνου στους χρήστες της οδού, τόσο κατά την διάρκεια της ημέρας όσο και κατά τη διάρκεια της νύκτας, ενώ η σήμανση θα τοποθετηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2696/1999 «Περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.», όπως τροποποιήθηκε με το Ν.3542/2007 «Τροποποιήσεις διατάξεων του Κ.Ο.Κ.» και την υπ’ αριθ. ΔΜΕΟ/Ο/613 από 16-02-2011 Απόφαση Υπουργού Μεταφορών & Επικοινωνιών (ΦΕΚ Β-905).
Το πιο πάνω μέτρο είναι προσωρινό και παύει να ισχύει μετά το πέρας των εργασιών.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Ανακατατάξεις στη διοικητική πυραμίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης – Πληροφορίες για αλλαγές σε Αντιδημάρχους και Προέδρους

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης προχωρά σε σημαντικές...

Μερομήνια 2025-2026: Πιθανότητα για “λευκά Χριστούγεννα” – Ζεστή Πρωτοχρονιά

Τα παραδοσιακά μερομήνια, που αποτελούν μια εμπειρική μέθοδο πρόγνωσης του καιρού και καταγράφονται τον...

Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών και ενός πυροβόλου όπλου

Συνελήφθη την 15-8-2025 το βράδυ στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού...

Δεκαπενταύγουστος στον Απαλό: Διήμερο πανηγύρι με χορό, μουσική και τον Μάκη Δημάκη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απαλού «Ο Φάρος» προσκαλεί όλους σε ένα διήμερο γλέντι για τον...

Παρόμοια