Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2025
16.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήLife Style#IStandWithGreece : Χιλιάδες μηνύματα αλληλεγγύης στην Ελλάδα στο twitter

#IStandWithGreece : Χιλιάδες μηνύματα αλληλεγγύης στην Ελλάδα στο twitter

Το #IStandWithGreece ("Στο πλευρό της Ελλάδας") και το #Greece_under_attack ("Η Ελλάδα δέχεται επίθεση") τα δύο πρώτα trends του Twitter - Χρήστες της πλατφόρμας από όλο τον κόσμο εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στη χώρα μας

Χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης προς την Ελλάδα αναρτούν τα τελευταία εικοσιτετράωρα χρήστες του twitter απ’ όλο τον κόσμο. Οι περισσότεροι δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στη χώρα μας για το μεταναστευτικό και την ασφυκτική κατάσταση που δημιούργησε στην ελληνοτουρκική μεθόριο, αλλά και στα νησιά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τα επεισόδια που σημειώνονται τα τελευταία 24ωρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου έχουν προκαλέσει την αντίδραση χιλιάδων χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Ανεβάζουν βίντεο, φωτογραφίες και ρεπορτάζ μεγάλων μέσων ενημέρωσης που διαπιστώνουν ότι  χιλιάδες μετανάστες οδηγήθηκαν στα σύνορα με την Ελλάδα λόγω της πολιτικής του Ερντογάν.  Δεν είναι λίγοι εκείνοι που χαρακτηρίζουν την κατάσταση ως απόπειρα εισβολής στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα καυτηριάζουν την τουρκική στρατοχωροφυλακή που μοίραζε δακρυγόνα στους πρόσφυγες και παράλληλα έριχνε χημικά προς το ελληνικό έδαφος.  Αναρίθμητες είναι οι αναρτήσεις που συνοδεύονται από βίντεο και δείχνουν τις απόπειρες μεταναστών να μπουν στην Ελλάδα, αλλά και από τα επεισόδια στα σύνορα, παράλληλα με τις αφίξεις μεταναστών με βάρκες στα νησία του Βορείου Αιγαίου. Πολλοί χρήστες μάλιστα, καυτηριάζουν στα σχόλιά τους τη στάση της Ευρώπης απέναντι στο πρόβλημα, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη δείχνει να μην κατανοεί ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και δικά της σύνορα και παράλληλα ότι η Ευρώπη συμπεριφέρεται σα να μην βλέπει τον εκβιασμό και την εργαλιοποίηση από τον Ερντογάν του μεταναστευτικού. 

Σήμερα, Κυριακή, τα δύο πρώτα trends του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης είναι το #IStandWithGreece -που σημαίνει “στο πλευρό της Ελλάδας” και το #Greece_under_attack -“η Ελλάδα δέχεται επίθεση”. 

Χρήστες από όλο τον κόσμο με τα «τιτιβίσματά» τους εκφράζουν έτσι την αλληλεγγύη τους προς τη χώρα μας.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Τούρκος TikToker πλήρωσε €22,5 σε ελληνική ταβέρνα και εξόργισε τους συμπατριώτες του – «Μη δίνουμε λεφτά στους Έλληνες» του έγραψαν

Ορυμαγδό σχολίων προκάλεσε βίντεο στο TikTok από γεύμα που έφαγε σε ελληνική ταβέρνα ο...

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Αγγίζουν τα 800 εκ. ευρώ τα χρέη μεγαλο-οφειλετών του Έβρου προς Δημόσιο και ΕΦΚΑ

Εκατόν τριάντα τέσσερα (134) Νομικά Πρόσωπα (εταιρείες, επιχειρήσεις, ακόμα και συνεταιρισμοί) του Έβρου, βρίσκονται...

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε τα πεπραγμένα και τον σχεδιασμό για την Π.Ε. Έβρου

«Από την έναρξη της θητείας μας μέχρι σήμερα, υλοποιούμε στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου έργα...

Παρόμοια