fbpx
12.9 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Αλεξ/πολη: Απεργία των σχολικών καθαριστριών για καταβολή των δεδουλευμένων (ακούστε)

- Χορηγούμενη-

Από τον Δεκέμβριο έχουν να πληρωθούν οι σχολικές καθαρίστριες και καθαριστές του δήμου Αλεξανδρούπολης. Διεκδικώντας την άμεση και έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων, προχωρούν σε διήμερη κινητοποίηση που ολοκληρώνεται αύριο (07/02).

Ο Σ. Ασπιώτης

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έβρου στηρίζει τη σαρανταοχτάωρη απεργία των σχολικών καθαριστριών στη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του δήμου Αλεξανδρούπολης» δήλωσε ο Στάθης Ασπιώτης, Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έβρου, προσθέτοντας ότι οι σχολικές καθαρίστριες και καθαριστές μοχθούν καθημερινά ώστε να φέρουν σε ένα υψηλό επίπεδο την καθαριότητα των σχολείων.

«Ζητάμε τη μονιμοποίηση των καθαριστριών και καθαριστών της Αλεξανδρούπολης»

«Εδώ και δώδεκα χρόνια δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη στον κλάδο αυτό» επεσήμανε ο κ. Ασπιώτης, συμπληρώνοντας: «Παρόλα αυτά, (οι καθαρίστριες) διεκδικούν τη μονιμοποίηση, οι συμβάσεις αυτές να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, να έχουν πλήρη δικαιώματα, αξιοπρεπείς μισθούς και καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας αλλά και μέτρα ατομικής προστασίας».

Αναφορικά με τον λόγο των κινητοποιήσεων, δήλωσε: «Είναι απλήρωτες εδώ κι τρεις μήνες, επειδή η χρηματοδότηση που έρχεται μέσω του Υπουργείου Παιδείας, και δίνεται στις σχολικές επιτροπές για να δοθεί μετά στις καθαρίστριες, γίνεται κάθε τρεις και τέσσερις μήνες». Ο κ. Ασπιώτης έκλεισε ζητώντας άμεση και έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων, να γίνεται δηλαδή κάθε μήνα, όπως πρέπει και όπως ορίζει η νομοθεσία.

Ακούστε παρακάτω τη δήλωση του κ. Ασπιώτη:

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο