Τρίτη, 19 Αυγούστου, 2025
24.2 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΈρχονται προσλήψεις 2.000 ΕΠΟΠ σε Στρατό, Ναυτικό και Αεροπορία – Πότε βγαίνει...

Έρχονται προσλήψεις 2.000 ΕΠΟΠ σε Στρατό, Ναυτικό και Αεροπορία – Πότε βγαίνει η προκήρυξη

Έρχονται προσλήψεις ΕΠΟΠ (Επαγγελματιών Οπλιτών) στις Ειδικές δυνάμεις, ενώ η προκήρυξη θα περιλαμβάνει και ορισμένες τεχνικές ειδικότητες στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική αεροπορία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα «θα καταλήξουμε στην νέα δομή των Ενόπλων δυνάμεων σύμφωνα με το αμυντικό δόγμα που θα προκύψει από την πολιτική εθνική άμυνας που είναι υπό αναθεώρηση για πρώτη φορά από το 2011».

Ο προσανατολισμός που υπάρχει θα περιλαμβάνει ευέλικτο σχήμα με μαχητική ικανότητα και ευελιξία και περισσότερους επαγγελματίες οπλίτες. Ο υπουργός προανήγγειλε ότι τον επόμενο μήνα θα υπάρξει προκήρυξη για την πρόσληψη 2.000 ΕΠΟΠ (Επαγγελματιών Οπλιτών) στις Ειδικές δυνάμεις, ενώ θα περιλαμβάνει και ορισμένες τεχνικές ειδικότητες στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική αεροπορία.

Οι δηλώσεις έγιναν στην Κοζάνη, όπου ο κ. Παναγιωτόπουλος, αντικρούοντας την δήλωση του Τούρκου ομολόγου του που έθεσε θέμα αποστρατικοποίησης Ελληνικών νησιών, δήλωσε «ότι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται, η Ελλάδα δεν προκαλεί, δεν θίγει κυριαρχικά δικαιώματα άλλων, αλλά δεν της αρέσει να προκαλείται και να προσβάλλονται τα δικά της δίκαια».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος συμπλήρωσε λέγοντας ότι «εάν χρειαστεί θα απαντήσουμε, εάν κρίνουμε ότι έχουν ξεπεραστεί οι κόκκινες γραμμές πράγμα που σημαίνει ότι εξετάζουμε όλα τα σενάρια ακόμη και αυτό της στρατιωτικής εμπλοκής».

Σε ερώτηση που του έγινε διευκρίνισε ότι «η εντολή στρατιωτικής απάντησης η εμπλοκής θα είναι του πρωθυπουργού και εάν δεν μπορεί ο ίδιος θα είναι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ‘Αμυνας. Όλα αυτά είναι ανοικτά αλλά εύχομαι να μην έρθει αυτή ποτέ αυτή η ώρα και η προσπάθεια μας για ισχυρές ένοπλες δυνάμεις εκεί κατατεινει ώστε να μην υπάρξει η στιγμή που θα μπορέσει να συμβεί ένα τέτοιο γεγονός», κατέληξε.

Ο ρόλος των ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις

Σύμφωνα με το ΓΕΣ, ο γενικός σκοπός της εκπαίδευσης των ΕΠΟΠ είναι να καταστούν ικανοί μαχητές και άριστοι γνώστες της ειδικότητάς τους, των οπλικών συστημάτων, μέσων και υλικών που χειρίζονται και απαιτούν εξειδίκευση, ώστε να εκτελούν αποτελεσματικά τα καθήκοντά τους στο πλαίσιο της επιχειρησιακής αποστολής της Μονάδας που υπηρετούν.

Η εκπαίδευση των ΕΠΟΠ περιλαμβάνει:

Αρχική εκπαίδευση, διάρκειας 14 εβδομάδων (6 εβδομάδες βασική και 8 εβδομάδες εκπαίδευση μαχητή).

Εκπαίδευση στην ειδικότητα, διάρκειας από 4 έως 113 εβδομάδες, ανάλογα με την ειδικότητα.

Εκπαίδευση Υποψήφιων Βαθμοφόρων, διάρκειας 4 εβδομάδων.

Επιχειρησιακή εκπαίδευση στην Μονάδα υπηρέτησης.

Εκπαίδευση μετά τη Μονιμοποίηση, διάρκειας 4 εβδομάδων.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Σοκαριστικό τροχαίο στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής: 3 νεκροί, 2 σοβαρά τραυματίες -video

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (18/08) στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής,...

Στιγμές τρόμου για κατοίκους του Διλόφου Τριγώνου

Σύμφωνα με ανάρτηση στην ομάδα "Το Τρίγωνό μας" στο fb, κάτοικοι του οικισμού Δίλοφος...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Εγνατία Οδό: Ουρά 600 μέτρων στα διόδια οδήγησε στην τραγωδία – Ομογενείς από Αλβανία οι νεκροί

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για το θανατηφόρο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής,...

Μερομήνια 2025-2026: Πιθανότητα για “λευκά Χριστούγεννα” – Ζεστή Πρωτοχρονιά

Τα παραδοσιακά μερομήνια, που αποτελούν μια εμπειρική μέθοδο πρόγνωσης του καιρού και καταγράφονται τον...

Παρόμοια