Οι 73 υποψήφιοι του Χριστόδουλου Τοψίδη για το Επιμελητήριο Έβρου

Το πρωί της Κυριακής 22 Οκτωβρίου 2017, ο Χριστόδουλος Τοψίδης ανακοίνωσε επίσημα την εκ νέου υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση της προεδρίας του Επιμελητηρίου Έβρου και παρουσίασε τα 73 πρόσωπα που απαρτίζουν το συνδυασμό του “Επιχειρώντας στο μέλλον”.

Επίσης ανέπτυξε το πρόγραμμά του και τους στόχους για τη νέα θητεία.

Να θυμίσουμε ότι οι Επιμελητηριακές εκλογές θα γίνουν στις 2,3,4 Δεκεμβρίου 2017.

 

ΟΜΙΛΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΤΟΨΙΔΗ

Αγαπητοί εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης,

Έμποροι, επαγγελματίες, βιοτέχνες, μέλη του Επιμελητηρίου Έβρου,

Κυρίες και κύριοι,

 

Πριν από 6 χρόνια, από το ίδιο βήμα, ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου, ως επικεφαλής, ενός νέου, τότε, συνδυασμού, διεκδικώντας τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου.

Με την εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών του Έβρου και πλαισιωμένος στη θητεία αυτή των έξι ετών από είκοσι και πλέον εξαιρετικούς συναδέλφους, επιδιώξαμε όλοι μαζί, να αναδείξουμε το Επιμελητήριο Έβρου, σ’ ένα δυναμικό φορέα, που θα διεκδικεί ένα καλύτερο επιχειρηματικό μέλλον. Ένα Επιμελητήριο που θα είναι ο πολύτιμος συνεργάτης του κάθε εβρίτη επιχειρηματία.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα απερχόμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για την άριστη συνεργασία μας αλλά και για τον κόπο και τις προσπάθειες που κατέβαλλαν για την επίτευξη του σκοπού μας.

Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τις δομικές αλλαγές που υπήρξαν στο χρονικό διάστημα της θητείας μας, όπως η κατάργηση της υποχρεωτικότητας της συνδρομής στα Επιμελητήρια της χώρας, καταφέραμε, ως Διοίκηση, να αναδείξουμε το Επιμελητήριο Έβρου, ως ένα από τα πλέον δυναμικά και ενεργά της περιφέρειας και να πραγματοποιήσουμε σημαντικές δράσεις που απέφεραν μετρήσιμα αποτελέσματα.

Είμαι ιδιαίτερος περήφανος για το γεγονός ότι, τα έξι αυτά χρόνια, το Επιμελητήριο Έβρου ενδυνάμωσε τη σχέση με τα μέλη του, μέσα από τη δημιουργία νέων τρόπων επικοινωνίας και συνεργασίας. Μέσω της επικοινωνίας αυτής διευκολύναμε τη καθημερινότητα του κάθε μέλους, το οποίο έχει πλέον ένα μόνιμο συνεργάτη, διαθέσιμο καθημερινά για να απευθυνθεί και να ζητήσει τη συμβουλή σε όποιο θέμα τον απασχολεί. Πρακτικά τα στελέχη του Επιμελητηρίου πραγματοποίησαν περισσότερες από 210 ατομικές συναντήσεις με μέλη μας, εκ των οποίων οι 35 αφορούσαν ίδρυση νέας επιχείρησης.

Σήμερα, τα μέλη μας έχουν πειστεί ότι το Επιμελητήριο πράγματι προσφέρει ανταποδοτικές υπηρεσίες. Είχαμε τη χαρά να υποδεχόμαστε στα γραφεία του Επιμελητηρίου στην Αλεξανδρούπολη αλλά και στο παράρτημα που ιδρύσαμε στην Ορεστιάδα, ολοένα και περισσότερα μέλη, στα οποία τόσο η Διοίκηση όσο και οι συνεργάτες προσπάθησαν να προσφέρουν τις μέγιστες δυνατές υπηρεσίες. Παράλληλα, οι πόρτες του Επιμελητηρίου άνοιξαν για τους εκπροσώπους της Εκκλησίας, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς και πληθώρα κόσμου, οι οποίοι αξιοποίησαν την υποδομή του Επιμελητηρίου και πραγματοποίησαν εκδηλώσεις και ημερίδες με κοινωνικούς σκοπούς.

Για το λόγο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου που συνεργάστηκαν μαζί μας και να τους καλέσω για άλλη μια φορά να δώσουν δυναμικό παρόν τόσο στην εκλογική διαδικασία όσο και στη μετέπειτα πορεία της διοίκησης.

Είναι ακόμη σημαντικό, ότι ως Διοίκηση του Επιμελητηρίου, καταφέραμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις του φορέα με τις παραγωγικές δυνάμεις και τους λοιπούς φορείς της περιοχής. Υπήρξε συνεχής συνεργασία με όλους τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ενώσεων εμπόρων και επαγγελματιών.

Αποδείξαμε έμπρακτα, ότι το Επιμελητήριο ως ο κατεξοχήν φορέας ανάπτυξης της τοπικής επιχειρηματικότητας, μπορεί να συμβάλλει και πρέπει να βρίσκεται στη πρώτη γραμμή της μάχης, των διεκδικήσεων, των αγώνων που δίνονται συνολικά για την τοπική κοινωνία.

Είμαι ακόμη ιδιαίτερα περήφανος για το γεγονός ότι στη δυσκολότερη οικονομική συγκυρία που έχει γνωρίσει η χώρα, καταφέραμε να ενδυναμώσουμε οικονομικά το Επιμελητήριο Έβρου, μέσα από τη δημιουργία νέων υπηρεσιών αλλά και της συμμετοχής μας σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Με τον τρόπο αυτό καταφέραμε να μειώσουμε το κόστος της συνδρομής των μελών μας. Και παραμένει ένας από τους πρωταρχικούς στόχους μας η οικονομική αυτονομία του φορέα, που θα οδηγήσει σταδιακά στη περαιτέρω μείωση των συνδρομών, αλλά το πιο σημαντικό στην αύξηση των ανταποδοτικών υπηρεσιών μας.

Επιγραμματικά, το έργο μας κινήθηκε πάνω σε τρεις βασικούς άξονες:

Τον εκσυγχρονισμό και την προσφορά νέων υπηρεσιών στα μέλη.

Την αναβάθμιση της παρέμβασης στα επιχειρηματικά δρώμενα και τις εισηγήσεις προς την Πολιτεία.

Την ανασυγκρότηση του Επιμελητηριακού Θεσμού και του ρόλου που διαδραματίζει στη καθημερινότητα του Επιχειρηματία. 

Για τον εκσυγχρονισμό και την προσφορά νέων υπηρεσιών στα μέλη εστιάσαμε στη βελτίωση της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ μέσα από:

Τη δημιουργία της Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης μέσα από την Δικτυακή Πύλη του Επιμελητηρίου evroschamber.gr

Τη Ψηφιοποίηση του Μητρώου Μελών

Την Ίδρυση παραρτήματος στην Ορεστιάδα

Σήμερα, τα μέλη μας διεκπεραιώνουν τα αιτήματά τους προς το Επιμελητήριο από το χώρο εργασίας τους, χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία και η δαπάνη χρόνου και χρήματος για τις καθημερινές υποχρεώσεις τους. Η σύσταση νέων εταιριών διεκπεραιώνεται εντός 24 ωρών, ενώ οι λοιπές διαδικασίες εντός λίγων ωρών από τη λήψη του αιτήματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Επιμελητηρίου. Οι συνεργάτες του Επιμελητηρίου πραγματοποίησαν συναντήσεις σε όλες τις πόλεις του νομού και παρείχαν δωρεάν τις υπηρεσίες προς τα μέλη, σε θέματα οικονομικά, νομικά, μάρκετινγκ και επενδυτικών προγραμμάτων.

Τα μέλη μας σήμερα έχουν ταχύτατη και καθημερινή ενημέρωση για τα τρέχοντα και καίρια θέματα του ενδιαφέροντός τους.

Πραγματοποιήσαμε ημερίδες, οι οποίες περιελάμβαναν εισηγήσεις από διακεκριμένους ειδικούς και θεματολογία σχετική με την τοπική οικονομία και αγορά αλλά και διαμορφωμένη κατάλληλα στις ανάγκες του κάθε κλάδου ξεχωριστά.

Επιπλέον επιχειρήσαμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας για τις σύγχρονες μεθόδους προώθησης των επιχειρήσεών τους, τις οποίες προσφέρει η τεχνολογία και τους τρόπους αξιοποίησής τους.

 

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ

Το σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον απαιτεί συνεχή ενημέρωση και προσαρμογή από την πλευρά των επιχειρηματιών. Ως διοίκηση του Επιμελητηρίου αναπτύξαμε έναν εκπαιδευτικό μηχανισμό προσφέροντας στα μέλη του ποιοτική κατάρτιση σε επιλεγμένες θεματικές ενότητες, ειδικού ή γενικότερου επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, μέσω της οποίας εφοδιάστηκαν οι επιχειρηματίες για να αντιμετωπίσουν την διεθνή ανταγωνιστική αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό, το Επιμελητήριο Έβρου και η Αναπτυξιακή του Εταιρία έχουν συνάψει συνεργασίες με εκπαιδευτικούς φορείς, όπως η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε) και με φορείς που προωθούν εξειδικευμένα θέματα (πχ ΕΦΕΤ).

Το έτος 2016, ιδρύσαμε το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΙΙ της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Επιμελητηρίου Έβρου. Πρόκειται για το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΔΙΒΗΜ ΣΤΗΝ ΠΑΜΘ, το οποίο συμβάλλει στην εκπαίδευση όλων των μελών μας αλλά και των εργαζομένων σ’ αυτούς, πάνω σε σύγχρονα και επίκαιρα θέματα της επιχειρηματικότητας. Μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί περισσότερα από 180 άτομα σε 15 εκπαιδευτικά προγράμματα.

Ακόμη, το έτος 2014 δημιουργήσαμε μαζί με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Αλεξανδρούπολης (ΙΝ.ΚΑ.ΔΑ) με την επωνυμία «ΝΙΚΙ», το οποίο έχει ήδη εκπαιδεύσει περισσότερους από 100 διαμεσολαβητές.

 

ΕΝΙΣΧΥΣΑΜΕ     ΤΟΝ       ΘΕΣΜΙΚΟ         ΡΟΛΟ           ΤΟΥ        ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Ο θεσμικός ρόλος του Επιμελητηρίου Έβρου είναι να αποτελεί τον σύμβουλο της Πολιτείας σε θέματα επιχειρηματικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, ως Διοίκηση του Επιμελητήριου, επιδιώξαμε τη συνεχή συνεργασία και συνέργεια με τις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις όλων των κλάδων του εμπορίου, ώστε με αμεσότητα και εγκυρότητα να γνωρίζουμε σε τακτικά χρονικά διαστήματα τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του νομού.

Με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Έβρου και σε συνεργασία με όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία πραγματοποιήθηκε μια καταγραφή όλων των θεμάτων που απασχολούν τους επαγγελματίες του νομού μας, έτσι ώστε, οι επόμενες δράσεις και παρεμβάσεις μας να αφορούν τα πραγματικά προβλήματα της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Περαιτέρω, επιδιώξαμε τη συνεχή συνεργασία με τους Εμπορικούς Συλλόγους του νομού, τους οποίους στηρίξαμε με κάθε δυνατό τρόπο στην υλοποίηση των δράσεων τους. Ειδικότερα, με παρέμβασή μας στον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου κ. Κομνηνό συνεισφέραμε στην ένταξη του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης στο πιλοτικό πρόγραμμα «OPEN MALL».

Στοχεύσαμε στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων για την ανάπτυξη και την τόνωση της τοπικής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήσαμε αδελφοποιήσεις με Επιμελητήρια του Εξωτερικού, επιχειρηματικές αποστολές, συμμετοχή σε κλαδικές εκθέσεις, παρουσιάσεις τοπικών προϊόντων, B2B συναντήσεις επιχειρηματιών με φορείς και επιχειρηματίες του εξωτερικού, αναβάθμιση της εμπορικής έκθεσης alexpo και την αξιοποίηση του διαδικτύου.

 

ΑΣΚΗΣΑΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΜΕ-ΥΠΟΒΑΛΛΑΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Η προώθηση των αιτημάτων των επιχειρήσεων αλλά και των προτάσεων των επαγγελματιών προς τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας είναι μια συνεχής διεκδίκηση με μετρήσιμα αποτέλεσμα. Απαιτεί καθημερινή επαγρύπνηση, στενή συνεργασία με επαγγελματικά σωματεία και ενώσεις, συνεχή ενημέρωση για τη νομοθεσία και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και ανάλογη προετοιμασία.

Από την ανάληψη των καθηκόντων της Διοίκησης του Επιμελητηρίου μέχρι και σήμερα έχουμε ασκήσει παρεμβάσεις στα πλέον καίρια θέματα της επιχειρηματικότητας, ενώ έχουμε αποστείλει περισσότερα από 120 υπομνήματα και παρεμβάσεις προς υπουργεία, βουλευτές, – ακόμα και προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό- με στόχο την πρόληψη ή την επίλυση προβλημάτων που δημιουργούνται στο επιχειρηματικό περιβάλλον μέσα από νομοθετικές ρυθμίσεις.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μας στοχεύσαμε στην αναβάθμιση του θεσμού της «Εμπορικής Έκθεσης Αλεξανδρούπολης».

Έναν θεσμό καθιερωμένο στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ένα πολύτιμο μέσο προβολής για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις και πνεύμονα οξυγόνου για τους επιχειρηματίες που επιδιώκουν να σημειώσουν πρόοδο σε επίπεδο εμπορικών συμφωνιών, τεχνογνωσίας και εξωστρέφειας.

Έτσι, μεταξύ άλλων, μετονομάσαμε την Εμπορική Έκθεση Αλεξανδρούπολης σε Διεθνή Έκθεση Αλεξανδρούπολης, προσδίδοντας σ’ αυτήν νέο διεθνή χαρακτήρα. Στον θεσμό αυτό συμμετείχαν διμερή επιμελητήρια, πρέσβεις και εμπορικοί ακόλουθοι διαφόρων χωρών και επιχειρηματίες από το εξωτερικό, οι οποίοι πραγματοποίησαν B2B συναντήσεις με μέλη του Επιμελητηρίου που επιδιώκουν εξαγωγές και συμφωνίες με επιχειρήσεις άλλων χωρών.

Τα αποτελέσματα των τριών αυτών οργανώσεων δικαίωσαν τις επιλογές μας. Η προσέλευση του κοινού αυξήθηκε θεαματικά, η συμμετοχή των εκθετών, εν μέσω οικονομικής κρίσης, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καλύπτοντας και τα 120 περίπτερα της έκθεσης. Η αποδοχή του θεσμού από την Πολιτεία και τους Φορείς επιβεβαιώθηκε με την παρουσία και την ενίσχυσή του από όλα τα κυβερνητικά κλιμάκια, την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και την παρουσία εκπροσώπων από σημαντικές χώρες, Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, Ιταλία, Καναδά, και πολλές ακόμη. Έδωσε νέα ερεθίσματα στις επιχειρήσεις και αισιόδοξα μηνύματα στους επισκέπτες της έκθεσης για την πορεία της αγοράς και της τοπικής κοινωνίας.

Σήμερα!!!!

Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τη συμμετοχή του συνδυασμού μας «ΕΠΙΧΕΙΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 2, 3 4 Δεκεμβρίου για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Επιμελητηρίου.

Στην προσπάθειά αυτή, έχω στο πλευρό μου συνοδοιπόρους, επιχειρηματίες και επαγγελματίες από όλη την περιφερειακή ενότητα Έβρου, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να διαθέσουν χρόνο από την επιχειρηματική αλλά και την προσωπική τους ζωή και να στηρίξουν τον Επιμελητηριακό Θεσμό και μέσα από αυτόν, τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής μας. Οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας, είναι γνωστοί και καταξιωμένοι επαγγελματίες, με έρεισμα στην τοπική επιχειρηματική κοινότητα, με γνώση της τοπικής αγοράς, των συνθηκών επιχειρηματικής δράσης και των προβλημάτων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Η πρώτη θητεία του συνδυασμού μας υπήρξε πολύτιμη σε γνώση και εμπειρία, εχέγγυα τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε μαζί με τις νέες ιδέες και προτάσεις στη νέα μας προσπάθεια.

Μια προσπάθεια με κατεύθυνση τη συνέχιση και βελτίωση του έργου που παράξαμε μέχρι σήμερα αλλά και την υλοποίηση του νέου μας προγράμματος.

Το πρόγραμμα του συνδυασμού μας στοχεύει στο χρονικό διάστημα 2017-2021 το Επιμελητήριο Έβρου να γίνει Επιμελητήριο Ευρωπαϊκών Προδιαγραφών.

Ένα Επιμελητήριο που θα συμβάλλει στην ενεργοποίηση όλων των παραγωγικών δυνάμεων για την αναστροφή του κλίματος και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Το πρόγραμμά μας στηρίζεται σε ΤΡΕΙΣ ΑΞΟΝΕΣ:

Στην ανάπτυξη της τοπικής – εβρίτικης επιχειρηματικότητας και των τοπικών παραγόμενων προϊόντων.

Στη διασύνδεση της εφοδιαστικής αλυσίδας στον κλάδο του τουρισμού με την τοπική οικονομία και μεταποίηση.

Στην αναβάθμιση του Επιμελητηριακού Θεσμού.

Το πρόγραμμά μας αφορά όλους τους επιχειρηματικούς τομείς με συγκεκριμένες και εξειδικευμένες προτάσεις ανά κλάδο και ανά περιοχή. Έχουμε χαράξει μια δυναμική στρατηγική παρεμβάσεων και καινοτόμων πρακτικών, οι οποίες πιστεύουμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προσδώσουν στις επιχειρήσεις και στην τοπική κοινωνία μετρήσιμα οφέλη.

Σήμερα, θα ήθελα να παρουσιάσω επιγραμματικά κάποιες από τις προτάσεις του συνδυασμού μας, οι οποίες θα αποτελέσουν τη βάση και μαζί με τις προτάσεις των συναδέλφων του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου, θα επεξεργαστούμε και ευελπιστούμε να υλοποιήσουμε αμέσως μετά την εκλογή μας.

 

EVROS STORE/ΚΟΜΒΟΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Με γνώμονα την αναπτυξη της τοπικής κατανάλωσης και την διευκόλυνση της πρόσβασης σε εθνικές και διεθνείς αγορές για τις επιχειρήσεις και τα τοπικά προϊόντα του Έβρου, μελετήσαμε και σχεδιάζουμε ένα πρότυπο κατάστημα το οποίο θα αποτελεί “βιτρίνα” και κόμβο διάθεσης τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να δημιουργήσουμε έναν κόμβο προβολής, διανομής και διάθεσης τοπικά παραγομένων προϊόντων, με προοπτική και σχεδιασμό να αναπτυχθεί εντός και εκτός Ελλάδας. Σχεδιάζεται με υψηλά πρότυπα λειτουργίας και αισθητικής ώστε προοδευτικά να επεκταθεί σε επιλεγμένους διεθνείς προορισμούς με το πέρας της πιλοτικής εφαρμογής.

Συνοπτικά η αποστολή του καταστήματος, είναι η ενσωμάτωση των τοπικών προϊόντων μέσα σε ένα πρότυπο κατάστημα που θα προσφέρει μια τουριστική εμπειρία, η οποία θα ολοκληρώνεται με την αγορά ενός τοπικού αγαθού ή ενός πακέτου υπηρεσιών.

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΟΜΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ/

ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Οι Θερμοκοιτίδες Επιχειρήσεων είναι οργανισμοί που δίνουν τη δυνατότητα σε νέους, ομάδες ή υφιστάμενους επιχειρηματίες να διαμορφώσουν και να ωριμάσουν  τις ιδέες τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις.

Η πρώτη θερμοκοιτίδα μικρών επιχειρήσεων δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ περίπου το 1959 (Νέα Υόρκη) από την ανάγκη να αξιοποιηθεί ένα κτίριο 850.000 με την δημιουργία δικτύου συνεργαζόμενων επιχειρήσεων (Μανούσκο Ντηβέλοπμεντ Γκρούπ). Η αρχική ιδέα πλέον υιοθετήθηκε, αναπαράχθηκε και εξελίχθηκε ώστε να έχει υπηρεσίες υποστήριξης πλέον της παροχής επιχειρηματικής έδρας (Real Estate).

Τυπικά ο υποψήφιος/α εισέρχεται με μια ιδέα ώριμη ή σε αρχικό στάδιο. Σε δεύτερο στάδιο  παράσχεται μεθοδικά για δύο έτη περίπου υποστήριξη μέχρι αυτή η ιδέα να αποκτήσει την ωριμότητα ώστε να βγει στην αγορά. Ο και κύκλος υποστήριξης κλείνει με την σύνδεση της ώριμης πλέον επιχείρησης με χρηματοδότες και την αγορά (εθνική και διεθνή).

Η πλειοψηφία των θερμοκοιτίδων στην Ελλάδα σήμερα λειτουργούν ως επιταχυντές καλύπτουν δηλαδή κυρίως το τελευταίο στάδιο. Εμείς, ως Διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου, έχουμε ήδη εκπονήσει μελέτη για μια ολοκληρωμένη Θερμοκοιτίδα Επιχειρηματικότητας, στην οποία έχουμε προβλέψει την υποστήριξη υφισταμένων μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων πέραν των νέων.  Διότι πέραν της δημιουργίας νέων καινοτόμων επιχειρήσεων,  στόχος είναι να υποστηρίξουμε τις υφιστάμενες επιχειρήσεις προς την κερδοφορία και ανάπτυξη.

Από την έρευνα που εκπονήσαμε προκύπτει οτι προκλήσεις για τις Θερμοκοιτίδες, εστιάζουν κυρίως:

  • κριτήρια αξιολόγησης και επιλογής Ωφελουμένων,
  • το εύρος εξειδίκευσης
  • την Χρηματοδότηση των Ωφελουμένων

Η έρευνα έδειξε ότι οι θερμοκοιτίδες που εστίαζαν σε πολλούς κλάδους ήταν λιγότερο βιώσιμες από αυτές που είχαν εξειδίκευση σε 1-3 κλάδους. Στην δική μας περίπτωση εστιάζουμε στην αγροδιατροφή, τουρισμό και τεχνολογία ακολουθώντας τις επιταγές των αξόνων έξυπνης εξειδίκευσης όπως προκύψαν από την Π.Α.Μ.Θ. (RIS3).

Θα προσκαλέσουμε νέους επιχειρηματίες να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις μας και θα τους παρέχουμε υπηρεσίες όπως συμβουλευτική υποστήριξη, εξοπλισμό, δικτύωση   και όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να υλοποιήσουν τις ιδέες τους.

Η θερμοκοιτίδα και οι δράσεις που θα πραγματοποιεί πέραν των υπηρεσιών, θα αποτελέσει εργαλείο, για την αξιοποίηση των νέων επιστημόνων και της νέας γενιάς, η οποία έχει μια έμφυτη τάση για νέες και τολμηρές ιδέες.

Μιλάμε τακτικά για να μειώσουμε το κύμα φυγής των νέων αξιόλογων επιστήμων προς το εξωτερικό, όμως πρακτικά, αυτό χρειάζεται υποδομές να τους απορροφήσουν. Δομές που τους επιτρέπουν να εκφραστούν και να δημιουργήσουν. Να κεφαλαιοποιήσουν την γνώση και τις δεξιότητες που απέκτησαν.

Η θερμοκοιτίδα λοιπόν είναι μια δομή που έχει την δυναμική να παίξει σημαντικό ρόλο στην τοπική ανάπτυξη ενώ παράλληλα αναμένεται να συμβάλει στην διατήρηση νέων επιστημόνων στον Έβρο και την προσέλκυση νέων «μυαλών».

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Παρατηρείτε ότι δεν υπάρχει ουσιαστική σύνδεση της παραγωγής με την μεταποίηση και την διάθεση,  για την τουριστική εκμετάλλευση των αγροτοδιατροφικών προϊόντων.

Επιθυμούμε να συνδέσουμε την τουριστική βιομηχανία με την πρωτογενή παραγωγή και την παραδοσιακή κουζίνα. Εκατοντάδες παραδοσιακές συνταγές χάνονται μαζί με τους ανθρώπους που τις κρατούν και άλλες τόσες μπορούν να προκύψουν συνδυάζοντας τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα.

Στοχεύουμε λοιπόν στην αναζήτηση και δημιουργία μιας μοναδικής τοπικής  γαστρονομικής ταυτότητας από επιστήμονες της γαστρονομίαςπου με την σειρά της θα ωριμάσει το πεδίο της γαστρονομικής και αγροτικής επιχειρηματικότητας.

Πιο συγκεκριμένα το όραμα του Επιμελητηρίου Έβρου είναι η δημιουργία ενός Κέντρου Θρακικής Γαστρονομίας που θα έχει ως ρόλο

  • να ερευνήσει,
  • να αναπτύξει,
  • και να προωθήσει σωστά το ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ του Έβρου.

Ένα κέντρο που θα δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις δημιουργίας προστιθέμενης αξίας στα τοπικά προϊόντα.

Αυτό θα το πετύχει με την παροχή εργαλείων στήριξης στους επιχειρηματίες και με την ενίσχυση δεξιοτήτων των στελεχών του κλάδου. Βασικός παράγοντας στην επιτυχία του εγχειρήματος αποτελεί το Δίκτυο και η συνεργασία με φορείς πιστοποίησης, ερευνητικά κέντρα, Πανεπιστήμια και κολέγια.

 

ΙΔΡΥΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΈΒΡΟΥ

Παρακολουθώντας κατά τη διάρκεια της θητείας μας την αναπτυγμένη αγροτική δραστηριότητα και τα παραγόμενα παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα, τα οποία είναι στοιχεία «ταυτότητας» της περιοχής και αποτελούν συστατικό στοιχείο της οικονομικής τοπικής ανάπτυξης καταγράψαμε την ανάγκη της διασύνδεσης του πρωτογενούς τομέα με την μεταποίηση και τους λοιπούς κλάδους.

Παράλληλα, οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί τα προηγούμενα χρόνια τόσο στο επίπεδο των αγροτικών συνεταιρισμών και συλλόγων, όσο και στο επίπεδο καταγραφής όλων των δραστηριοτήτων στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο- υπενθυμίζεται ότι πλέον και οι αγρότες/αγροτικές επιχειρήσεις εγγράφονται στο ΓΕΜΗ- θεωρούμε ότι έχει ωριμάσει η ιδέα της ίδρυσης και λειτουργίας Αγροτικού Τμήματος στο Επιμελητήριο Έβρου.

Η ενεργή συμμετοχή των εκπροσώπων του αγροτικού κλάδου στις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου θα συμβάλλει, αφενός, στη στήριξη και προώθηση των θεμάτων των αγροτών μας και αφετέρου στη διασύνδεση του αγροτικού κλάδου με τον δευτερογενή τομέα.

Επιπλέον, η είσοδος νέων μελών από τον αγροτικό κλάδο θα ενδυναμώσει το Επιμελητήριο και τον θεσμικό του ρόλο, τόσο σε νέες ιδέες και προτάσεις όσο και σε αύξηση μελών.

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  «ΜΑΘΗΤΕΙΑ»

Το Επιμελητήριο Έβρου, ως κατεξοχήν αρμόδιος φορέας αλλά και παρατηρητής της επιχειρηματικότητας στη περιοχή μας, οφείλει, να επισημάνει τη διαπίστωση ότι παρά το γεγονός ότι στον νομό μας υπάρχουν δυνατότητες και ευκαιρίες για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την εκμετάλλευση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, οι νέοι άνθρωποι τελούν σε άγνοια αυτών. Αποτέλεσμα αυτού, παρατηρείται κορεσμός σε συγκεκριμένους μόνο κλάδους ενώ ταυτόχρονα υπάρχει έλλειψη σε ειδικότητες που θα μπορούσαν να ενσωματωθούν άμεσα στην τοπική οικονομία.

Για το λόγο αυτό και με βάσει αντίστοιχα προγράμματα «Μαθητείας» που πραγματοποιούνται μέσω των Επιμελητηρίων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχεδιάζουμε μέσω του Επιμελητηρίου Έβρου, οι μαθητές του Λυκείου όλων των σχολείων της περιφερειακής ενότητας, να επιλέγουν επιχειρήσεις ή επαγγελματικούς χώρους που θα τους δίνουν την δυνατότητα επαγγελματικής άσκησης για 4 έως 8 εβδομάδες κατά τους θερινούς μήνες.

Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές πριν να επιλέξουν κατεύθυνση σπουδών στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου θα λαμβάνουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το επάγγελμα που τους ενδιαφέρει ενώ ταυτόχρονα θα δοκιμάζουν την καταλληλότητά τους σ’ αυτό με πρακτική προεξάσκηση.

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Όπως προανέφερα, κατά τη διάρκεια της θητείας μας στο Επιμελητήριο Έβρου, αδελφοποιηθήκαμε με Επιμελητήρια του εξωτερικού, ιδρύσαμε και εξελίξαμε σχέσεις και συνεργασίες με επιχειρηματικούς φορείς και διεθνή δίκτυα του επιχειρηματικού στίβου.

Τις σχέσεις αυτές προγραμματίζουμε να αξιοποιήσουμε μέσω της ίδρυσης ενός ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ στο Επιμελητήριο Έβρου, το οποίο θα έχει ως αποστολή:

-Την αξιοποίηση των εταίρων μας για συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα

-Την χαρτογράφηση των διεθνών εκθέσεων

-Την διαχείριση και αξιοποίηση των αδελφοποιήσεων και των συνεργασιών με φορείς του εξωτερικού

-Την ανάπτυξη του διεθνούς δικτύου, με γνώμονα την υλοποίηση του στρατηγικού πλάνου που προγραμματίζουμε, ως Διοίκηση.

Την δημιουργία πλαισίου για την ενίσχυση των συνεργασιών των τοπικών επιχειρήσεων με επιχειρήσεις του εξωτερικού.

 

Η στόχευση αυτή, πέραν όσων σας ανέφερα, είναι σημαντική για έναν ακόμη λόγο. Διότι, η περιοχή μας, με επίκεντρο την Αλεξανδρούπολη, βρίσκεται σήμερα στον διεθνή ενεργειακό χάρτη. Έχουμε σοβαρούς λόγους να πιστεύουμε ότι στο εγγύς μέλλον θα υπάρξουν σημαντικές επενδύσεις του κλάδου αυτού στη περιοχή μας. Το Επιμελητήριο θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία αυτή προς όφελος των μελών του και της γενικότερης τοπικής οικονομικής ανάπτυξης.

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΈΒΡΟΥ

Το Επιμελητήριο Έβρου στο νέο πλαίσιο ανταποδοτικών υπηρεσιών προς τα μελη του ΠΡΕΠΕΙ και ΜΠΟΡΕΙ να στηρίξει δυναμικά τις επιχειρήσεις τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων.

Έτσι, μεταξύ άλλων, μέσω του Portal του Επιμελητηρίου Έβρου σχεδιάζουμε μια νέα υπηρεσία για τα μέλη μας, που θα δώσει τη δυνατότητα Ηλεκτρονικών πωλήσεων τοπικών και άλλων προϊόντων χωρίς την ανάγκη ειδικής υποδομής. Στηρίζοντας ουσιαστικά τις επιχειρήσεις του νομού θα είναι εφικτή η διάθεση των προϊόντων από τον Παραγωγό ή τον Έμπορο κατευθείαν στον κάθε έλληνα καταναλωτή εύκολα και γρήγορα. Παράλληλα επιτυγχάνεται η σημαντική προβολή των τοπικών επιχειρήσεων του Νομού Έβρου στο ευρύτερο Ελληνικό αγοραστικό κοινό.

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΥΛΗΣ/ON LINE BOOKING

Το Επιμελητήριο Έβρου πρέπει να στηρίξει δυναμικά τις μικρές τουριστικές μονάδες. Έτσι, σχεδιάσαμε μια νέα ανταποδοτική υπηρεσία για τα μέλη μας που δραστηριοποιούνται σε όλο τον νομό, μέσω της οποίας θα προσφέρουμε δωρεάν υπηρεσίες ON LINE BOOKING μέσω του Portal του Επιμελητηρίου Έβρου.

Το πακέτο υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις περιλαμβάνει:

  • Πλήρες σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) στην ιστοσελίδα της επιχείρησης προσαρμοζόμενο στις ανάγκες και την πολιτική κρατήσεων του κάθε καταλύματος.
  • Διαχείριση στο ίδιο περιβάλλον και διαφορετικών καναλιών πώλησης Ταξιδιωτικά γραφεία και Πρακτορεία), προσφέροντας σημαντική ευκολία και ταχύτητα στη διαχείριση των δωματίων.
  • Αυτόματη, άμεση ενημέρωση καταλυματία για τις κρατήσεις με πολλαπλούς τρόπους (διαχειριστικό, email και κινητό).
  • Αυτόματη δημιουργία πελατολογίου με δυνατότητες μαζικής αποστολής SMS, email για ενημέρωση προσφορών, ευχετηρίων μηνυμάτων κλπ.

 

ΊΔΡΥΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ

Κατά τη διάρκεια της θητείας μας ιδρύσαμε σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Αλεξανδρούπολης με την επωνυμία «ΝΙΚΙ».

Ο Θεσμός της Διαμεσολάβησης καταλαμβάνει στην Ελλάδα, ολοένα και περισσότερο έδαφος, ως εναλλακτική μέθοδος επίλυσης διαφορών. Διαμεσολάβηση σημαίνει λιγότερο κόστος για τον επιχειρηματία και ταχύτερη λειτουργία στην απονομή της δικαιοσύνης.

Έτσι, το Κέντρο Διαμεσολάβησης θα παρέχει στα μέλη μας υπηρεσίες πληροφοριών και οδηγιών για τη προσφυγή των επιχειρηματιών στη διαδικασία της διαμεσολάβησης και θα αξιοποιήσουμε τις εγκαταστάσεις μας για τη διεξαγωγή των σχετικών διαδικασιών. Επιπλέον, μέσω του Κέντρου θα διεξάγουμε ημερίδες και σεμινάρια για το θεσμό της διαμεσολάβησης πάνω σε θέματα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, όπως η τραπεζική διαμεσολάβηση

Κυρίες και Κύριοι,

Το Επιμελητήριο του μέλλοντος, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες και τις απαιτήσεις της εποχής, με σύγχρονα εργαλεία και καινούριες ιδέες είναι το όχημα που θα μας οδηγήσει παρακάτω, ο συνεργάτης κάθε επαγγελματία, η ασπίδα προστασίας της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε και να αξιοποιούμε ευκαιρίες, να ανοίγουμε δρόμους, να δημιουργούμε προϋποθέσεις για τα 8500 μέλη του Επιμελητηρίου Έβρου.

Καλούμε όλους τους ανθρώπους της περιοχής μας να μας πλαισιώσουν για να αντιμετωπίσουμε μαζί τις προκλήσεις της εποχής, ενώνοντας τις δυνάμεις μας.

Να στηρίξουμε τον θεσμό και μέσω του θεσμού τον επαγγελματία, τον βιοτέχνη, τον έμπορο, τις νέες και τους νέους που θέλουν να μπουν στον επιχειρηματικό στίβο.

Ο στόχος όλων μας είναι κοινός.

ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

 

ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

 Σας ευχαριστώ πολύ

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ  «ΕΠΙΧΕΙΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

ΑΕΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΒΑΒΑΣΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΒΑΛΚΑΝΗ ΕΙΡΗΝΗ

ΒΑΛΚΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΒΑΤΑΜΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΓΕΜΙΤΖΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΓΙΑΜΟΥΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ

ΓΚΑΝΤΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΓΚΟΥΛΙΑΜΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΓΛΗΝΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΔΑΒΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΔΑΔΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΔΑΡΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΔΟΥΛΑΜΗ ΜΑΡΙΝΑ

ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΑΔΟΓΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΚΑΛΛΙΤΣΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΑΚΗΣ

ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΚΕΚΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΕΣΟΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΕΣΣΑΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΟΛΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΟΥΡΜΠΑΝΙΑΝ ΒΙΒΙΑΝ

ΛΑΛΙΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣ

ΛΑΧΤΑΡΑΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ

ΛΕΓΓΕΤΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΜΑΛΑΜΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΜΑΡΑΣΛΗ – ΣΙΜΣΙΡΙΚΗ ΧΡΥΣΗ

ΜΑΡΑΣΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΜΑΤΟΥΣΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΜΟΥΧΤΑΡΙΔΟΥ ΝΙΚΗ

ΜΠΑΚΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΜΠΑΜΠΟΥΡΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΕΝΙΑ

ΜΠΑΣΙΑΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΠΙΛΙΑΚΑΚΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

ΜΠΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ

ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΠΑΠΑΛΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΠΑΡΑΔΗΣ ΔΗΜΟΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΕΝΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΡΕΠΟΥΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΡΑΔΙΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΡΙΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΣΑΡΔΑΝΗΣ ΖΗΣΗΣ

ΣΕΦΕΡΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

ΣΙΑΝΤΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

ΣΙΓΡΕΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΣΤΕΡΓΙΟΥΔΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΣΩΚΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΤΖΕΛΕΠΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΤΡΑΖΕΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ

ΤΣΙΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΤΣΟΥΛΚΑΝΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΦΟΥΚΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΧΑΜΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΧΑΤΖΗΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΨΥΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ