Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2025
26.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓενικα6ο Αντιφασιστικό- Αντιρατσιστικό φεστιβάλ στην Ορεστιάδα

6ο Αντιφασιστικό- Αντιρατσιστικό φεστιβάλ στην Ορεστιάδα

Το 6ο Αντιφασιστικό- Αντιρατσιστικό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 27 Μαΐου 2017, στην Ορεστιάδα, στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Το βασικό θέμα του φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην ψυχική υγεία στην περίοδο της κρίσης με βασικό ομιλητή τον ψυχίατρο Θ. Μεγαλοοικονόμου που θα μιλήσει με θέμα «οικονομική κρίση και ψυχική υγεία» ενώ θα προβληθεί και το ντοκιμαντέρ «Λέρος- η ελευθερία είναι θεραπευτική».

Μετά την ομιλία, προβολή και συζήτηση θα ακολουθήσει συναυλία με τους: Tube City, ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC και Trap the Van.

Το πρόγραμμα του 6ου Αντιφασιστικού- Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Ορεστιάδας:

18.00 Ομιλία του ψυχιάτρου Θ. Μεγαλοικονόμου με θέμα «οικονομική κρίση και ψυχική υγεία», προβολή, συζήτηση (αίθουσα Δ΄ της σχολής Αγροτικής Ανάπτυξης)

21.00 Συναυλία με τους Tube City, ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC και Trap the Van (στον αύλειο χώρο του Πανεπιστημίου).

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Θ.ΜΕΓΑΛΟΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Ο Θ. Μεγαλοοικονόμου είναι διακεκριμένος και πρωτοπόρος Ψυχίατρος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε ιατρική στο ΕΚΠΑ και ως ψυχίατρος, από το 1982, ήρθε σε επαφή με το κίνημα της εναλλακτικής ψυχιατρικής, εμπνευσμένο από τον Ιταλό Franco Basaglia. Εργάστηκε διαδοχικά σε τρία ψυχιατρεία: στο Δρομοκαΐτειο (1986- 1990), στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου (1990-1999) και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (1999-2014), παίρνοντας πρωτοβουλίες για μεθόδους και προγράμματα ριζικής αποδόμησης και ξεπεράσματος των ιδρυματικών πρακτικών στην κατεύθυνση της αποϊδρυματοποίησης. Πρωτοστάτησε στην Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση και την Αποασυλοποίηση των Ψυχικά πασχόντων κι έχει πλούσια επιστημονική αρθρογραφία. Ως ψυχίατρος, πέρασε από τη Λέρο όπου άφησε το στίγμα του, πρωτοστατώντας στο κλείσιμο του ασύλου-ντροπής του Ελληνικού Πολιτισμού. Επίσης, διετέλεσε διευθυντής του 9ου Ψυχιατρικού Τμήματος του Ψ.Ν. Αττικής (Δαφνί). Λόγω των πρωτοπόρων μεθόδων που εφάρμοσε στην καριέρα του, όπως η διεύθυνση του μοναδικού ανοικτού τμήματος του Ψ.Ν.Α, οι μάχες ενάντια στην καθήλωση (μηχανική και χημική) κ.α, δεν ήταν λίγες οι φορές που έγινε στόχος συντηρητικών κύκλων με τους οποίους δε δίστασε να συγκρουστεί. Ως Επιστήμονας έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του κι έχει αφήσει πλούσια παρακαταθήκη για τους συνεχιστές της Αποασυλοποίησης. . Έχει δημοσιεύσει πολλά επιστημονικά άρθρα σε περιοδικά και συλλογικές εκδόσεις.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αυξήσεις στους ενστόλους από τον Οκτώβριο, στα €110 το μήνα η μεσοσταθμική ενίσχυση

Αυξήσεις στους ενστόλους που μεσοσταθμικά ανέρχονται στα 110 ευρώ το μήνα ανακοίνωσε ο υπουργός...

«Ανάσα» για Νέους Αγρότες: Άτοκα δάνεια έως 100.000 € με 40% επιδότηση και μόλις 10% ίδια συμμετοχή

Μια σημαντική «ανάσα» ρευστότητας για τους Νέους Αγρότες φέρνει το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο «Agri‑Generation»...

Η Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην διεθνή έκθεση Caravan Salon Düsseldorf

Η Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης με τον πρόεδρο Αναστάσιο Σεραφειμίδη συμμετείχε φέτος...

Συνελήφθησαν 2 διακινητές σε Έβρο και Ροδόπη με 15 συνολικά μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (9-9-2025) σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων...

Παρόμοια