fbpx
2.9 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

5 ερωτήσεις του Ε. Λαμπάκη προς Γ. Ζαμπούκη που περιμένουν απαντήσεις

- Χορηγούμενη-

Πέντε ερωτήσεις κατέθεσε ο Ευάγγελος Λαμπάκης προς τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη που αφορούν μια σειρά από θέματα που απασχολούν την παράταξή του όσο και το δήμο, ζητώντας απαντήσεις.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όταν ζήτησε τις απαντήσεις για τις ερωτήσεις, πήρε μία απάντηση από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Κολιό, ότι “ο δήμαρχος θα απαντήσει εντός είκοσι ημερών, όπως προβλέπει η νομοθεσία”.

Αναλυτικά οι ερωτήσεις έχουν ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ 1η

Εκκρεμεί από την 02-09-2019 αίτηση της παράταξης μας για την υποχρεωτική εκ του Νόμου παραχώρηση στέγης, εξοπλισμού και γραμματειακής υποστήριξης.

Την 09-10-2019 αποσύρατε το άνω θέμα από την ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου.

Απορρίπτοντας όλες τις προτάσεις μας καθορίσατε ως χώρο χρήσης στην συνεδρίαση του Δ.Σ. τα γραφεία της Π.Ε.Δ στην Αλεξανδρούπολη.

Την άνω πρόταση σας την υπερψηφίσαμε καλόπιστα με την προϋπόθεση ότι θα έχουμε την 02-01-2020 και γραμματειακή υποστήριξη.

Ερωτάσθε

Έκτοτε τι κάνατε για την υλοποίηση της άνω εκ του Νόμου υποχρέωσης σας καθόσον για μια ακόμη φορά ενώ φθάσαμε στις 15-01-2020 είμεθα εκτός στέγης και χωρίς γραμματειακή υποστήριξη, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις από την παρουσία μας στο δημοτικό συμβούλιο. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 2η

Ερωτάσθε 4,5 μήνες από την εγκατάσταση σας ως Δημοτική Αρχή, τι ενέργειες κάνατε η αν παρακολουθείτε το θέμα της μετεγκατάστασης του ΚΤΕΛ σε μισθωμένο χώρο από την ΓΑΙΑΟΣΕ προς το τελευταίο.  

ΕΡΩΤΗΣΗ 3η

Εδώ και μήνες έγινε η εγκατάσταση των λυόμενων απαραιτήτων βάσει του προγράμματος του Μουσικού σχολείου, στον χώρο όπισθεν του κεντρικού κτιρίου.

Πλην όμως μέχρι σήμερα δεν παραδόθηκαν προς χρήση στο σχολείο.

Ερωτάσθε γιατί δεν έλαβε χώρα η παράδοση κι’ αν υφίσταται θέμα τι κάνατε μέχρι σήμερα προς διευθέτηση του;;

  • Αυτή η ερώτηση ουσιαστικά συζητήθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αφού είχε τεθεί και από την Λαϊκή Συσπείρωση ερώτημα για το τι προτίθεται να κάνει η δημοτική αρχή ώστε άμεσα να ξεκινήσει η χρήση των δύο προκάτ αιθουσών για να μην περάσει και αυτή η σχολική χρονιά και ποιος ο σχεδιασμός για κατασκευή Μουσικού Γυμνασίου & Λυκείου με όλες τις προδιαγραφές που χρειάζονται αυτά τα σχολεία, γιατί το παρόν κτήριο αποδείχθηκε ότι δεν επαρκεί για να αναπτυχθούν όλες οι λυκειακές τάξεις.

Μάλιστα έγινε και παρέμβαση από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του μουσικού σχολείου που εξέφρασαν την αγωνία τους για την υποβάθμιση των σπουδών των παιδιών.

Στα παραπάνω απάντησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Αραμπατζής, όπου επέρριψε ευθύνες στη δημοτική αρχή του Ε. Λαμπάκη που δεν φρόντισε να βγάλει οικοδομική άδεια για τους οικίσκους. Ωστόσο υποστήριξε πως σύντομα θα ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες για την έκδοσή της και έτσι θα ανοίξουν οι αίθουσες προκάτ προς χρήση.

Επίσης είπε πως στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου περιλαμβάνεται η κατασκευή μουσικού σχολείου σε έκταση 3,5 στρεμμάτων απέναντι από το κολυμβητήριο “Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης”.

Λεμονιά Σακαλάκη

Οι άλλες δύο ερωτήσεις του Ε. Λαμπάκη αφορούν, η μεν πρώτη την πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε τρεις μόνο εταιρείες για έναν διαγωνισμό ύψους 58.999,20€ και η δεύτερη, αναφέρεται σε ένα περιστατικό “αντικοινωνικής συμπεριφοράς” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, του Γιάννη Ζαμπούκη απέναντι σε εργαζόμενες στην καθαριότητα.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο