Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2025
30.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνια40 φοιτητικές υποτροφίες από τη Μητρόπολη Διδυμοτείχου

40 φοιτητικές υποτροφίες από τη Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Για την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου το 2023 έκλεισε με μία ευχάριστη και ελπιδοφόρο εκδήλωση. Συγκεκριμένα η τοπική Εκκλησία επιβραβεύουσα αφ’ ενός την προσπάθεια, τον κόπο και την φιλοτιμία 40 νέων που σπουδάζουν σε ανώτατες σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και εκτιμώσα αφ’ ετέρου τον αγώνα των οικογενειών τους στηρίζει για μία ακόμη χρονιά με ισάριθμες υποτροφίες, ύψους χιλίων ευρώ (1.000 €) εκάστη, νέους της ακριτικής επαρχίας μας, οι οποίοι έχουν ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης για να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Μέσα στο εορταστικό κλίμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς μετά την Θεία Λειτουργία στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ενοριακού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Διδυμοτείχου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός επέδωσε τις υποτροφίες στους φοιτητές, τους ευχήθηκε να προοδεύουν, να μην διαψεύσουν τις ελπίδες των οικογενειών τους και να μην ξεχάσουν τον τόπο τους, ο οποίος δυστυχώς αιμορραγεί καθημερινά, λόγω του δημογραφικού προβλήματος.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι αυτή η δράση της τοπικής Εκκλησίας στηρίζεται αποκλειστικά από το υστέρημα των πιστών ανθρώπων και παρακάλεσε τους ωφελουμένους να σεβασθούν την προσφορά αυτή και να την αξιοποιήσουν για την πρόοδο τους. Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε το Άστρο της Βηθλεέμ να φωτίζει την ζωή τους και να τους χαρίζει πάντοτε ευτυχία και επιτυχία.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Τούρκος TikToker πλήρωσε €22,5 σε ελληνική ταβέρνα και εξόργισε τους συμπατριώτες του – «Μη δίνουμε λεφτά στους Έλληνες» του έγραψαν

Ορυμαγδό σχολίων προκάλεσε βίντεο στο TikTok από γεύμα που έφαγε σε ελληνική ταβέρνα ο...

«myStreet»: Από την Αλεξανδρούπολη ξεκινά η νέα εφαρμογή καταγγελιών για τα τραπεζοκαθίσματα στην εστίαση

Μετά την επιτυχία του MyCoast, οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ακόμα...

Αγγίζουν τα 800 εκ. ευρώ τα χρέη μεγαλο-οφειλετών του Έβρου προς Δημόσιο και ΕΦΚΑ

Εκατόν τριάντα τέσσερα (134) Νομικά Πρόσωπα (εταιρείες, επιχειρήσεις, ακόμα και συνεταιρισμοί) του Έβρου, βρίσκονται...

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Παρόμοια