fbpx
20.9 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

1922 – 2022 Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως: Αφιερωμένο στα 100 χρόνια το ημερολόγιο

- Χορηγούμενη-

Κάθε χρόνο πολλές Μητροπόλεις, αν όχι όλες, εκδίδουν τα δικά τους ημερολόγια τσέπης. Έτσι και η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως.
Το ημερολόγιο για το έτος 2022 διατίθεται ήδη στους ναούς της Μητρόπολης, προς 1,50€ το ένα.

Το θέμα του ημερολογίου είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, η οποία ιδρύθηκε το 1922 μετά τον ορισμό του ποταμού Έβρου ως σύνορο Ελλάδας – Τουρκίας, οπότε το Δεδεάγατς αποσχίστηκε από την τότε Μητρόπολη Αίνου.

Η πρώτη σελίδα, όπου αναγράφεται και το θέμα – αφιέρωση του ημερολογίου

Η Συνοδική απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ίδρυση της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολη

Πρόλογος και συνοπτική ιστορία της Μητρόπολης

Επίσης μέσα στο ημερολόγιο, υπάρχει αναλυτική ιστορία της Μητρόπολης με τους Ιεράρχες που την ποιμένανε, ο σημερινός Άνθιμος Κουκουρίδης, είναι ο πέμπτος.
Δίπλα από το εορτολόγιο κάθε μήνα αναγράφονται τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως τον συγκεκριμένο μήνα.

Νομίζω 1,50€ δεν είναι σπουδαίο ποσό, αλλά όσα περισσότερα αγοραστούν, τόσο περισσότερο συνεισφέρουμε και ενισχύουμε το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης. Μπορεί σε εμάς να μην είναι τόσο χρήσιμα, αλλά αξίζει να πάρουμε έστω ένα να διαβάσουμε την ιστορία της Μητρόπολης μας ή να το χαρίσουμε σε κάποιον ηλικιωμένο

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Συνελήφθη αλλοδαπός με μια νταλίκα παράνομα καπνικά προϊόντα

Συνελήφθη χθες (25-4-2024) το μεσημέρι στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής Δράμας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, ένας αλλοδαπός...