fbpx
10.9 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

15 Απρίλη: Ημέρα δράσης για τους εργαζόμενους στα Σούπερ Μάρκετ

Αγωνιστικό Μέτωπο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας

- Χορηγούμενη-

Το Αγωνιστικό Μέτωπο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας στηρίζει την κοινή απόφαση δεκάδων σωματείων εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων να πραγματοποιήσουν σε όλη τη χώρα σήμερα Τετάρτη 15 Απρίλη παρεμβάσεις για τους εργαζόμενους στα Σούπερ Μάρκετ με σύνθημα «Στην πανδημία δεν μένουμε εκτεθειμένοι. Διεκδικούμε άμεσα μέτρα προστασίας και υγείας».

Οι εργαζόμενοι των Σούπερ Μάρκετ, όπως συμβαίνει βέβαια και σε άλλους κλάδους (πχ εργαζόμενοι στις ταχυμεταφορές), δεν βρίσκονται μονάχα στην πρώτη γραμμή εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, για να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές και να μην λείψει τίποτα από κανένα λαϊκό σπίτι, αλλά είναι άμεσα εκτεθειμένοι σε κινδύνους αφού εργάζονται χωρίς μέτρα προστασίας, με εξαντλητικά ωράρια, με εντατικοποίηση της εργασίας. Συνεχίζουν να αμείβονται με τους ίδιους χαμηλούς μισθούς, με συμβάσεις εργασίας που αφήνουν ελεύθερα τα χέρια της εργοδοσίας να κάνει ό,τι θέλει καταπατώντας και χτυπώντας τα εργασιακά δικαιώματα.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται όλοι εμείς οι εργαζόμενοι ξέρουμε καλά ότι όπλο μας είναι η αλληλεγγύη και ο αγώνας με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και συμφέροντα, που μέσα στα πλαίσια αυτού του συστήματος συνθλίβονται.

Καλούμε τους συναδέλφους μας στα Σούπερ Μάρκετ να έρθουν σε επαφή με το Αγωνιστικό Μέτωπο και το Π.Α.ΜΕ. Να συμβάλουν στην αντίσταση, στη διεκδίκηση. Να υψώσουν ανάστημα και γροθιά για να υπερασπιστούν τη ζωή τους, τη ζωή των οικογενειών τους. Να βάλουν μπροστά τα ζητήματα προστασίας, της υγείας τους, των δικαιωμάτων τους. Τους καλούμε να κάνουν και δική τους υπόθεση την πανελλαδική μέρα δράσης στις 15 Απρίλη.

Απευθύνουμε κάλεσμα και σε κάθε σωματείο, σε κάθε εργαζόμενο να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων στα Σούπερ Μάρκετ για να μην αφήσουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις χρόνια τώρα, στρώνει το χαλί στους βιομήχανους με ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ σκοπό, το επιχειρηματικό κέρδος το οποίο βγαίνει από τον ιδρώτα μας.

Για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα στο βωμό του κέρδους, απαιτούμε άμεσα μέτρα από κυβέρνηση και εργοδότες:

  • Να γίνεται το τεστ σε όλους τους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα.
  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη.
  • Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις υποαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5ήμερο. Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.
  • Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.
  • Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα τζάμια προστασίας στα ταμεία.
  • Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα σε κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των σούπερ μάρκετ.
  • Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των σούπερ μάρκετ, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.
  • Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Με την συλλογική δράση και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, μπορούμε να προστατευτούμε από την πανδημία σήμερα και να βγούμε πιο δυνατοί για να αντιμετωπίσουμε το αύριο.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Παρουσιάστηκε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το Δημογραφικό

Τους βασικούς άξονες του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για το Δημογραφικό παρουσίασε στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας η υπουργός Κοινωνικής...