1300 παιδιά θα φιλοξενήσουν φέτος οι παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου (video)

1300 παιδιά σε 5 διαφορετικές περιόδους θα φιλοξενηθούν φέτος, στην παιδική κατασκήνωση του Δήμου, στην Μάκρη της Αλεξανδρούπολης.

Μία κατασκήνωση η οποία συνεχώς αναβαθμίζεται και εξωραΐζεται, καθώς, έχουν ήδη τοποθετηθεί εδώ και δύο χρόνια, σπιτάκια με κλιματισμό στα οποία μπορούν να φιλοξενηθούν 13-15 παιδιά, αντικαθιστώντας τα αντίσκηνα.

Το προσωπικό επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών, το περιβάλλον είναι ιδανικό, μέσα στα δέντρα και πού κοντά στη θάλασσα, προκειμένου να μπορούν τα παιδιά να κάνουν και το μπάνιο τους, και όλα αυτά, καθιστούν, την κατασκήνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης, μια από τις καλύτερες σε πανελλαδικό επίπεδο, επεσήμανε ο Δήμαρχος, Ευάγγελος Λαμπάκης.

Χορηγούμενη

Μάλιστα, η εν λόγω κατασκήνωση πρωτοπορεί καθώς είναι η μόνη σε όλη τη χώρα, στην οποία παιδιά τυπικής εκπαίδευσης και ΑμεΑ, συνυπάρχουν και φιλοξενούνται μαζί, πρόσθεσε ο Υπεύθυνος της κατασκήνωσης, Τάσος Μισαηλίδης.

 

Όσον αφορά στις εγγραφές, αυτές γίνονται στο ΚΑΠΗ της Αλεξανδρούπολης, και για τους υπόλοιπους Δήμους στα κατά τόπους Κέντρα Υγείας και ΚΕΠ με κόστος, 30 ευρώ για τις 10 μέρες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στην κατασκήνωση θα φιλοξενηθούν και παιδιά από τη Ρωσία, και συγκεκριμένα, απο τον αδελφοποιημένο δήμο του Σοσνόβιυ Μπορ της Αγίας Πετρούπολης.