fbpx
10.9 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δ.Ε.Υ.Α.Α.: Η πληροφορία πως έχει σπάσει το φράγμα είναι εντελώς ανυπόστατη

- Χορηγούμενη-

Η Δ.Ε.Υ.Α.Α., ενημερώνει σχετικά με την καταλληλότητα του νερού που παρέχεται στους Δημότες του Δήμου Αλεξανδρούπολης :Μετά από τις τεράστιες βλάβες που υπέστη το δίκτυο εξ’ αιτίας της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή μας, η Δ.Ε.Υ.Α.Α. με γνώμονα την υγεία των πολιτών σε σχέση με την άριστη ποιότητα του νερού που οφείλει να παρέχει στους Δημότες της, αποφάσισε στις περιοχές Αλεξανδρούπολη, Χηλή, Απαλός, Παναγιά, Αμφιτρίτη και Μαΐστρο να διακόψει την παροχή νερού από το φράγμα και να θέσει σε λειτουργία τις Γεωτρήσεις από τις οποίες πλέον προμηθεύονται νερό οι καταναλωτές.

Τούτο έγινε, διότι υπήρξε θραύση του αγωγού μεταφοράς νερού από το φράγμα προς τα διυλιστήρια.‘Όσον αφορά την Δυτική πλευρά του Δήμου μας, η κακοκαιρία δεν προξένησε κάποια ζημιά στο δίκτυο και συνεχίζεται η απρόσκοπτη παροχή νερού από τις γεωτρήσεις, όπως και πριν .Ενημερώνουμε τους Δημότες μας ότι η παροχή νερού στην Πόλη της Αλεξανδρούπολης καθώς και σε όσα Δημοτικά διαμερίσματα υδροδοτούνται αυτή τη στιγμή είναι ασφαλής και τελεί κάτω από όλες τις απαραίτητες συνθήκες και προϋποθέσεις σύμφωνα με τους κανόνες που αφορούν στον ποιοτικό έλεγχο του νερού.

Γίνονται συνεχώς έλεγχοι και θα συνεχίσουν να γίνονται. Συγκεκριμένα και μόνο για τον οικισμό Βρυσούλας, επειδή κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε θολότητα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι για την ασφάλεια του νερού, συνιστούμε την μη κατανάλωση ύδατος για πόση.

Από την πρώτη στιγμή τα συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α.Α. προέβησαν σε επιτόπιες επισκέψεις κι έχουν ήδη ξεκινήσει την ακριβή καταγραφή των βλαβών και την αποκατάσταση τους.Ευχαριστούμε την πρόεδρο του Πολυκοινωνικού, Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου και το προσωπικό του Πολυκοινωνικού για την πολύτιμη συμβολή τους στη διανομή φιαλών νερού σε κατοίκους με άμεσο πρόβλημα, κάτι που θα συνεχίσει να γίνεται μέχρι την τελική λύση του προβλήματος, με την καθολική επισκευή του δικτύου ύδρευσης.

Τέλος, επειδή η βιομηχανία παραπληροφόρησης καλά κρατεί, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας ότι η πληροφορία πως έχει σπάσει το φράγμα είναι εντελώς ανυπόστατη και εκ του πονηρού.

Αυτό που συμβαίνει στη πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει θραύση του αγωγού μεταφοράς νερού από το φράγμα στα διυλιστήρια σε δύο σημεία.

Το φράγμα ήταν, είναι και θα είναι ασφαλές. Θα σας κρατάμε ενήμερους για την πορεία εργασιών που θα πραγματοποιούνται από τα συνεργεία μας.Εκ της Διοικήσεως της Δ.Ε.Υ.Α.Α.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο