fbpx
18.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αν. Δημοσχάκης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανασυγκροτήσει το κράτος

- Χορηγούμενη-

Ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας και επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, σχολίασε τις τρέχουσες αλλά και τις… επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις, με συνέντευξή του στην εφημερίδα “Παρασκήνιο”.

Τα κυριότερα σημεία της παρέμβασης του Αναστάσιου Δημοσχάκη, έχουν ως εξής:

• Για τη ζημιά που έχει επιφέρει η σημερινή κυβέρνηση, οδηγώντας τη χώρα σε αδιέξοδο

• Για τις ικανότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβει τα ηνία του τόπου και να ανασυγκροτήσει το Κράτος

• Για την εμπειρία και την ετοιμότητα της Νέας Δημοκρατίας να κυβερνήσει

• Για την πολιτική ανοιχτών συνόρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση, χωρίς να έχει κανένα σχέδιο για το μεταναστευτικό – προσφυγικό

• Για τον εγκαταλελειμμένο, από την κυβέρνηση, Έβρο που αντιμετωπίζει πολλά άλυτα προβλήματα

• Για την ανάγκη στήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων, που μαζί με τα Σώματα Ασφαλείας και τη Δικαιοσύνη αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της χώρας.

Scree

Αναλυτικά η συνέντευξη

Ποια είναι η εκτίμησή σας για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών; Είναι αναγκαίες και πότε μπορούν να γίνουν;

«Κάθε μέρα που περνάει, και η κυβέρνηση αυτή παραμένει στην εξουσία, είναι μια μέρα χαμένη από το μέλλον. Αρκετή ζημιά προκάλεσαν στην Ελλάδα. Η ζημιά δεν είναι 22 μηνών, είναι 22 ετών, η οποία θα διαφανεί στο σύνολό της προσεχώς. Ορθώς ο Πρόεδρός μας, Κυρ. Μητσοτάκης, ζητάει εκλογές, γιατί προέχει το εθνικό και δημόσιο συμφέρον κι όχι το προσωπικό ή κομματικό συμφέρον».

Μήπως αναγκαστεί η κυβέρνηση να καταφύγει σε εκλογές, για να μην ψηφίσει τα νέα μέτρα;

«Η κυβέρνηση αυτή μας έχει δείξει τα χειρότερα δείγματα γραφής. Κανείς δεν τους πιστεύει, κανείς δεν τους εμπιστεύεται, ουδείς γνωρίζει που πορεύεται η χώρα. Το ρεσιτάλ αναξιοπιστίας της κυβέρνησής, αυτά τα σχεδόν δυο χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία, επηρέασε αρνητικά συνολικά την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Προφανώς αναζητεί μια οδό διαφυγής… Δυστυχώς ψηφίζουν νόμους που δεν τους πιστεύουν, που δεν τους έχουν σπουδάσει, δήθεν κλαίνε και δεν τους υλοποιούν εν τέλει».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει για μια Συμφωνία Αλήθειας. Πιστεύετε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να γίνει αποδεκτή και να εφαρμοστεί;

«Η Συμφωνία Αλήθειας για την οποία μιλάει ο Πρόεδρός μας, είναι η μόνη ρεαλιστική επιλογή για το μέλλον του τόπου. Οι πιο καθαρές κουβέντες που ακούστηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα της κρίσης. Δεν έχω αμφιβολία ότι η πλατιά πλειοψηφία των πολιτών αγκαλιάζει ήδη με θέρμη και προσδοκία την επικείμενη πρωθυπουργία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτός θα είναι ο Ηγέτης της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας που θα ανασυγκροτήσει το Κράτος μας. Μάλιστα οι Εβρίτες και οι Θρακιώτες με οποιοδήποτε τρόπο εκδηλώνουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του».

Νομίζετε πως η κοινωνία μας έχει αποκτήσει πλέον πολιτική ωριμότητα να δέχεται τις αλήθειες, και ακόμα και τις σκληρές;

«Νομίζω την πιο ηχηρή απάντηση, την οποία και πιστεύω, τη δίνει το μεγάλο πλήθος των πολιτών, που συναντώ από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και κοινωνικές αφετηρίες, που εμπιστεύεται ήδη τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλα ψέματα. Και θα τιμωρήσουν παραδειγματικά στις κάλπες, εκείνους που ακόμη και σήμερα προσπαθούν να υποτιμήσουν τη νοημοσύνη τους. Ο λαός θα υπερψηφίσει, όποτε αποφασιστούν οι εκλογές, τους μεταρρυθμιστές και θα γυρίσει την πλάτη στους λαϊκιστές και τους μάγους».

Είναι έτοιμη η Νέα Δημοκρατία κ. Δημοσχάκη αν σύντομα γίνουν εκλογές να κυβερνήσει;

«Η Νέα Δημοκρατία έχει ιστορική εμπειρία και είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να αναλάβει και πάλι τις τύχες του μέλλοντος των Ελλήνων. Ο Πρόεδρός μας είναι έτοιμος να επαναφέρει στο αξίωμα του Πρωθυπουργού την αίγλη και την αξιοπρέπεια που χάθηκε αυτά τα χρόνια. Είμαστε έτοιμοι με ένα μελετημένο κυβερνητικό πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί ο αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης με χιλιάδες πολίτες που έχουν συνεισφέρει καινοτόμες ιδέες!».

Κύριε Δημοσχάκη τελικά η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την μετανάστευση και πως πρέπει να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση;

«Η κυβέρνηση εφαρμόζει την πολιτική των ανοιχτών συνόρων και αποδείχτηκε ότι δεν είχε κανένα σχέδιο για το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Tο Διεθνές Οργανωμένο Έγκλημα σε “συνεργασία” με τη γειτονική εξ’ Ανατολών χώρα ταύτισε τους μετανάστες με τους πρόσφυγες και αφελώς ή εσκεμμένα υιοθέτησε η κυβέρνηση, καταστρέφοντας την οικονομία των ακριτικών νησιών στα πλαίσια της ειρηνικής εισβολής στη χώρα μας. Ίδρυσε χωρίς ύλη ένα Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με το οποίο διεκδικεί την παγκόσμια ιστορική πρωτοτυπία οι μεν ταυτισμένοι αλλοδαποί να κάνουν τους ναυαγούς το δε ελληνικό κράτος, δυστυχώς, να κάνει τον ναυαγοσώστη κι όλοι μαζί να είναι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Όπως φαίνεται το Υπουργείο αυτό θα προκαλέσει βαρύ και ανυπέρβλητο πόνο στον Ελληνισμό και τη Χώρα. Θα γεννήσει διαφθορά και σκάνδαλα, τα οποία αυτά που έγιναν μέχρι τώρα θα ωχριούν έναντι αυτών που έρχονται. Η κυβέρνηση καταργεί ή υποβαθμίζει Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης σε όλη τη χώρα, όπως και στο Νομό μου. Ήδη κατέθεσα σχετική Επίκαιρη Ερώτηση, την ώρα που καθημερινά στον Έβρο εισέρχονται παράνομα 550 – 600 ταυτισμένοι αλλοδαποί, οι οποίοι μαζί με αυτούς που εισέρχονται από το Αιγαίο μένουν ως καθίζημα στη χώρα. Δημιουργείται στις τοπικές κοινωνίες επικίνδυνο κλίμα με εκρηκτικό μείγμα όπως τα πρόσφατα επεισόδια στη Χίο, τη Μυτιλήνη και την Ειδομένη, τα οποία, δυστυχώς, θα κορυφωθούν στο μέλλον, καθόσον στη χώρα εισάγεται βήμα – βήμα ανίατη ασθένεια, η οποία δεν θα ξεπεραστεί!».

Πως σχολιάζετε την κυβερνητική πολιτική για τον Έβρο;

«Δυστυχώς, ο Έβρος βρίσκεται εκτός κάδρου της κυβερνητικής πολιτικής. Ουδείς από τους βουλευτές της Αν. Μακεδονίας και Θράκης συμμετέχει στην κυβέρνηση. Η αγροκτηνοτροφία και η αλιεία εγκαταλείπονται, ενώ δεν αποδίδονται αποζημιώσεις ετών σε αγρότες και κτηνοτρόφους. Η ανάπτυξη και η επιχειρηματικότητα στη Θράκη πολιορκούνται. Δεκάδες επιχειρήσεις αλλάζουν ΑΦΜ και μεταναστεύουν σε γειτονικές χώρες. Η Νέα Εγνατία απαξιώνεται και δεν δέχεται ανάλογους κυκλοφοριακούς φόρτους, γιατί δεν αναβαθμίζονται τα σημεία Εισόδου και Εξόδου στον Έβρο, κυρίως αυτό των Κήπων. Η Σαμοθράκη παραμένει ξεχασμένη από τα Υπουργεία και βασικά προβλήματά της δεν επιλύονται. Ζητάμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θράκης, προκειμένου οι αγορές της να διασυνδεθούν με αυτές των νήσων Β/Α, Ν/Α και κεντρικού Αιγαίου. Όλα αυτά τα θέματα τα έχω αναδείξει μέσα από τον συνεχή και συνεπή κοινοβουλευτικό έλεγχο».

Ως νέος Αναπλ. Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας πως κρίνετε την κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις;

«Οι Ε.Δ., όπως και τα Σ.Α. μαζί με τη Δικαιοσύνη αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της χώρας, που επιβάλλεται να στηριχθούν κυρίως στις μέρες μας που ελλοχεύει ο κίνδυνος της κοινωνικής εκτροπής, αλλά και εθνικής περιπέτειας από λάθος μας, δυστυχώς όπως πάντα. Ομιχλώδες είναι το τοπίο αναφορικά με το «πάγωμα» των μισθολογικών προαγωγών- ωριμάνσεων των στελεχών των Ε.Δ και των Σ.Α., όπως και το επίδομα των Παραμεθορίων περιοχών. Το ΥΠΕΘΑ οφείλει να εξασφαλίζει ανταλλακτικά, καύσιμα και τα σέρβις των μηχανοκίνητων οχημάτων, των πολεμικών σκαφών και αεροσκαφών μας σε ποσοστό 100% αν είναι δυνατόν, ώστε να καταστούν εύχρηστα και αξιοποιήσιμα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας αποτελούν παράγοντα σταθερότητας και συμβάλλουν αποφασιστικά στην παγίωση της Ασφάλειας και της Ειρήνης στην περιοχή μας. Εμείς θα ηγηθούμε όλων των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων προκειμένου η Εθνική Άμυνα να μας ενώσει σε ένα πλαίσιο στήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων και των στελεχών αυτών που πραγματικά τους αξίζει και το οφείλουμε!».

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο